Kot poroča Delo, je posel z Madžari sklenjen. 43-odstotni delež družbe Sava je prodan.

Odvetniki so končali pogajanja, posel je sklenjen, sklad York se iz Save, največje turistične družbe pri nas, umika, poroča časnik Delo

Njegov 43-odstotni delež kupuje posebna namenska družba Prestige, glavni financer posla pa je sklad Diofa Asset Management. Obvestilo državi, ki je solastnik Save, je bilo po informacijah Dela poslano pozno sinoči. 

Prestige z nakupom postal največji posamezni lastnik 

Posebna namenska družba Prestige je z nakupom postala 43-odstotni lastnik glavnega hotelirja pri nas, ki ima po celi Sloveniji v lasti več kot dva tisoč hotelskih sob.

Madžari so z nakupom deleža v družbi Sava, tako dobili dostop do številnih vodnih virov oziroma vrtin, večji del obale Blejskega jezera, najlepši del slovenskega morja. 

Družba Sava ima prek Save Turizma turistične kapacitete po celotni Sloveniji, od Moravskih Toplic - Terme 3000, Radencev - Zdravilišče Radenci, Ptuja - Terme Ptuj do Bleda - Sava Hoteli Bled in Obale - Resort Bernardin.  

Spomnimo ...

Kot smo že poročali, si je madžarski sklad Diofa Asset Management, v lasti enega najbogatejših Madžarov, iz krogov blizu Viktorja Orbana, po takratnih informacijah 24ur.com želel lastništva v največjem turističnem podjetju pri nas, namreč delež v družbi Sava. 

Luksemburški sklad York je prodajal svoj 43-odstotni delež v družbi Sava, s katerim je bil največji lastnik v družbi. 

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tuji kapitalisti (nepreverjen)

bi vladali slovenskemu narodu ... za odstop vlade

no ja (nepreverjen)

Najprej si poglej od kod je sklad York in katera vlada je bila takrat, ko je kupil York in šele nato pametuj. Kaka pa je razlika, ali so lastniki York ali Madžari, saj so oboji tujci???

.joj. (nepreverjen)

Kdo pa stoji za mađari?

In reply to by no ja (nepreverjen)

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Bedaki Janševski

Starejše novice