Vir: Facebook SoulGreg Artist
Kandidaturo za predsednika republike je danes oznanil tudi mariborski glasbenik SoulGreg Artist.

Kot smo že poročali, je danes svojo kandidaturo za predsednico Republike Slovenije že napovedala psihoanalitičarka in filozofinja Nina Krajnik.

Zdaj pa je na Facebooku kandidaturo naznanil tudi slovenski glasbenik Gregor Bezenšek, znan pod imenom SoulGreg Artist, oče malega Vilijema Julijana, ki je pri starosti dveh let in pol preminil za smrtonosno neozdravljivo redko boleznijo gangliozidozo GM1.

»Dragi moji! Danes tudi sam oznanjam, da bom kandidiral za predsednika Slovenije. Dobim kak vaš glas?« je zapisal na družbenih omrežjih in priložil svojo fotografijo.

Kaj menite o njegovi potezi, gre morebiti za potegavščino?

Odločitev je argumentiral z naslednjimi besedami:

»Za kandidaturo za predsednika Republike Slovenije sem se odločil zato, ker sem velik domoljub in gojim neizmerno ljubezen do naše dih jemajoče države Slovenije. Že dolgo časa me boli dejstvo, da smo v naši državi tako razdeljeni, razklani oziroma po domače povedano skregani med sabo. Tako ne gre več naprej.

Potrebno se bo zavedati, da smo ljudje lahko bodisi levi bodisi desni, takšni in drugačni, ampak vsi pa smo v prvi vrsti en narod – Slovenci. Na takšnem odnosu bo potrebno graditi politiko in vzdušje v naši državi. Če se tega globoko v sebi ne bomo zavedali, bodo naša družbena, gospodarska, politična in ostala kolesja pokvarjena, in bomo zato namesto zmagovalcev zgolj poraženci. Torej, želim si zmanjšati velik razkol, ki je nastal v naši državi, želim si delovati povezovalno in ne izključevalno, predvsem pa si želim postati predsednik vseh Slovencev! Še posebej pa se bom zavzemal za vse najbolj šibke in najbolj ranljive v naši družbi, tako kot se za njih borim že sedaj kot ustanovitelj Društva za otroke z redkimi boleznimi Viljem Julijan.

Ker pa sem glasbenik, bom dal kot predsednik posebno mesto tudi umetnosti in kulturi, saj sta prav umetnost in kultura kot prvi zgradili našo slovensko narodno zavest. Moja junaka sta na tem mestu vsekakor France Prešeren in Slavko Avsenik.

Kot kandidat za predsednika sem predstavnik navadnih ljudi, malega človeka. Nikoli nisem bil in tudi sedaj nisem v nobeni stranki, niti nimam nobene strankarske podpore ali podpore s strani kakršnihkoli političnih, gospodarskih ali drugih vplivnih krogov. Sem torej povsem neodvisen kandidat, imam pa vso podporo svoje preljube žene Nine in moje družine, kot tudi od mojih najbližjih. Ob napovedi svoje kandidature pa sem na družabnih omrežjih takoj prejel zelo veliko podporo, in to me veseli ter spodbuja, da sem naredil pravi korak.«

Spomnimo ... Prva je kandidaturo za predsednico države na novinarski konferenci prejšnji četrtek uradno napovedala pravna strokovnjakinja Nataša Pirc Musar.

Po pričakovanjih bo kandidatka Gibanja Svoboda najverjetneje podpredsednica stranke Marta Kos. Člani Gibanja Svoboda bodo o kandidatih stranke sicer razpravljali na popoldanskem digitalnem kongresu.

Med možnimi kandidati se sicer omenjajo še nekdanji premier Miro Cerar, nekdanji minister za zunanje zadeve Ivo Vajgl in kočevski župan Vladimir Prebilič.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jankec (nepreverjen)

A "berto brajdič" še ni oznanil kandidature?

Toggghgolisafvh (nepreverjen)

Taki pizduni se javljajo za predsednika šteri v životi nej pošteno delo opravljal in garal...,Zaj pa neki ponovno iz politike,glasbe,glamur pa iz p.m. se rivlejo h koritu.Evo od mene dobite dva 🖕 👿🖕

Surfeiter (nepreverjen)

Na osnovi krute sinove usode, ta izrodek gradi prepoznavnost in kreira kanditaturo za predsednika drževe ... evo, tudi jaz ti dam ... dve okol ušes ...

rockandroll (nepreverjen)

Kam smo že prišli, brenkač predsednik države ali kučanova nastavljenka z novinarstva, na drugi strani sestra od bandita Draga Kosa, predsednica državnega zbora pleše na rdeči preprogi ob tem ko bi se morala na državni proslavi obnašati po protokolu...kaj je to za enega cirkusa vse skupaj že ?

Geza Bacsi - b… (nepreverjen)

Burleska - farsa.

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

A štajerski slavček pa letos ne bo kandidiral? Bi mu bil konkurent.

pohorskisvizec

Še 1 pajac....

Aleksannndar k… (nepreverjen)

Ta fant bi bil sigurno boljsi kot Kučan

Starejše novice