Slika je simbolična.
Z večjim obsegom testiranj v naslednjih tednih bi lahko odpirali nekatere dejavnosti, predvsem šole. A vse je odvisno tudi od tega, kako bodo na epidemijo vplivali božično-novoletni prazniki.

Po podatkih vlade je bilo včeraj opravljenih 2041 PCR testov. Z njimi je bilo potrjenih še 634 novih okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 31 odstotkov. Hitrih testov je bilo v nedeljo 630. Z njimi je bilo potrjenih 110 novih okužb. Delež pozitivnih hitrih testov je znašal 17,5 odstotka.

Pri sedemdnevni in pri štirinajstdnevni incidenci je Podravski regiji uspelo doseči boljši rezultat in je tako prešla nad slovensko povprečje.

V bolnišnice so bili včeraj sprejeti 103 pacienti. Dan pred tem je bilo v bolnišnice na novo sprejetih 114 oseb. Iz bolnišnic je bilo včeraj odpuščenih 38 oseb. Skupaj čez konec tedna pa je bilo odpusta 67.

Vir: Vlada Republike Slovenije

Prispela nova pošiljka cepiva

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne je pojasnila, da je danes v Slovenijo prispela nova pošiljka cepiva s 16.575 odmerki. To cepivo je namenjeno predvsem zdravstvenim delavcem. 

Naslednja pošiljka, ki bo prispela prihodnji teden, bo namenjena starejšim osebam in tistim s kroničnimi boleznimi. Cepljenje bo šlo po vrstnem redu, najprej tisti nad 80, nato nad 70, sledijo še tisti nad 60 let.

Pri kroničnih bolnikih pa je zelo odvisno od zdravnika, ki presodi stanje pacienta. 

Epidemija sicer še noče spusiti, število na novo odkritih vztraja na določeni točki že kar nekaj časa. K obvladovanju epidemije pripomore več dejavnikov, eden izmed teh je tudi hitro testiranje. 

Veliko zanimanje za hitre teste

Pred novim letom je bilo za hitro testiranje veliko zanimanja, zato so se na ministrstvu za zdravje odločili, da hitro testiranje razširijo na stalne točke v lokalnih skupnostih.

»Pri pozitivnem hitrem testu je verjetnost, da je res pozitiven, zelo velika oziroma skoraj gotova. Na negativni test pa se ne zanašajmo, če je ta v neskladju z našimi pričakovanji,« je pojasnila sekretarka Magajne.

Kot je še dodala, bi lahko z večjim obsegom testiranj v naslednjih tednih odpirali nekatere dejavnosti, predvsem šole. Odvisno je tudi od tega, kako bodo na epidemijo vplivali božično-novoletni prazniki.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ragnar The King (nepreverjen)

Svašta!!

Starejše novice