Vir: Instagram, @zelenskiy_official
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski bo v petek, ob 10. uri, prek videopovezave nagovoril slovenski državni zbor, ki je eno redkih zakonodajnih teles v Evropske unije, ki ga ukrajinski predsednik še ni nagovoril, poroča časnik Delo.

Slovenski poslanci so pred dnevi na zaprti seji odbora za zadeve Evropske unije in odbora za zunanjo politiko potrdili predlog SDS, naj predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič povabi Volodimirja Zelenskega, da nagovori slovenske poslance. To se bo sedaj po navedbah Dela tudi zgodilo, in sicer v petek ob 10. uri.

O tem so bili po današnji seji kolegija predsednice državnega zbora seznanjeni tudi vodje poslanskih skupin, še poroča Delo.

Z Zelenskim se je pred zasedanjem voditeljev držav članic Evropske unije v Bruslju konec junija pogovarjal tudi slovenski premier Robert Golob, ki je ukrajinskemu predsedniku zagotovil, da se odnos Slovenije do Ukrajine kljub zamenjavi vlade ni spremenil.

Zelenski pa je takrat Golobu čestital za imenovanje na čelo slovenske vlade in se mu zahvalil za pripravljenost podpreti podelitev statusa kandidatke za članstvo v Evropski uniji Ukrajini, ki je status kandidatke kasneje tudi prejela.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Da se ne slepimo, ZDA vodi »igro« v Ukrajini, Zelenski pa je koristen idiot, ki je zaradi ameriških interesov svoj narod odpeljal v klavnico. I.E. Zaradi zgodovine Američane spominja na naslednje dejstva;

Na Japonskem ste odvrgli dve atomski bombi in zažgali na tisoče ljudi, ki trpijo še danes. Samo za to, da ste takratni Sovjetski Zvezi pokazali, da imate jedrsko oborožitev in boste edini oblikovali povojno Evropo. Stalin se ni strinjal z vami. V Vietnamu ste svet požgali z napalmskimi bombami, uničili ste gozdove in infrastrukturo. Ničesar niste pustili stati. Uničevalne bombe so opustošile vsa mesta in vasi. Bombardirali ste Jugoslavijo, domove, bolnišnice in mostove. Ni, da bi našteval. Miloševiću ste v Haagu sodili kot vojnemu zločincu. Sojenje je bilo navadna farsa. Na koncu ste ga ubili in priznali albansko Kosovo, da bi še bolj ponižali Srbe.

Turki so vam napadli Ciper, neodvisno državo. Pustite jim, da se potepajo po Egejskem morju in vsiljujejo svojo voljo z orožjem. Libijo ste uničili skupaj z evropskimi prijatelji, ker vam Gadafi ni več odgovarjal, pa še nafte vam ni hotel dati zastonj. Šest let ste forsirali vojno v Siriji, ker je bil Asad preblizu Rusiji. Šok za vas je bila pomorska baza Rusije v Siriji, zato ni bilo popuščanja. Vdrli ste v Irak, da bi našli neobstoječe biološko orožje.  Vdrli ste v Afganistan, da bi našli vašega bivšega prijatelja Bin Ladna. Obe državi ste opustošili in uničili, neselektivno ste bombardirali mesta in vasi. Govorite o demokraciji?

Vi, ki ste zgradili popoln center za fizično in psihično mučenje v Guantanamu? Vi, ki ste obesili Huseina brez sojenja, čeprav je bil še nekaj let prej vaš največji zaveznik. Vi, ki ste s svojimi vojnami ustvarili talibane in ISIS? V najbolj krvavem udaru ste strmoglavili predsednika v Čilu, ubili ste ga v predsedniški palači in nastavili Pinochetovo diktaturo.
Ob padcu Berlinskega zidu ste Rusiji obljubili, da se NATO ne bo širil na vzhod. Govorite o demokraciji, miru in vojnih zločinih Rusije? Vso Evropo ste napolnili z raketami Pershing in se približevali Rusiji z načrtom njene obkolitve in izolacije. Niste izpolnili niti enega pogoja iz Minska, nasprotno od vas je Rusija izpolnila vse. Torej je samo še Ukrajina manjkala v sestavljanki, ki dokonča Natovo zanko okoli Rusije, da jo potopi. Putin vas že od leta 2009 opozarja, da je Ukrajina rdeča črta. Leta 2014 ste vodili državni udar v Ukrajini in nagnali demokratično izvoljenega predsednika Janukoviča. Namestili ste marionetno vlado, namenjeno pripravi države za vstop v NATO in EU. Vedeli ste, da je to rdeča črta za Rusijo.

Govorite o demokraciji in invazijah v neodvisne države? Današnja Rusija bi lahko Ukrajino uničila v enem dnevu, če bi se Putin odločil uporabiti jedrsko orožje. Ampak on tega noče. Rusi in Ukrajinci so bratski narod, kar je najbolj tragičen del vsega. Vi pa zavajate svet, izkoriščate bolečino ukrajinskega in tudi ruskega naroda. Da, Rusija ima prav. To je resnica. Opozarjala je, kričala, prosila, da ji ne zategujete več zanke okoli vratu. Ko pa imaš opravka z Američani, direktorji in ustvarjalci vseh vojn na zemlji, žal ni šlo drugače.

Rusija ni Irak ali Sirija. Napadli ste jo z vsemi mogočimi sankcijami in zdaj bo ona verjetno naskočila vas. Upam, da se po eni strani hitro konča, po drugi strani pa, da vojni požar ne bo požgal celega planeta.

Ti lažnivi farški hinavci!!! 

op.a. I. E.

vir: mickstone 

Surfeiter (nepreverjen)

I.E. v članku je Ilias Ermeidis ...

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Mestjanar (nepreverjen)

Mikstone - M. Kunstelj. C, c, c, c! I. Ermeidis, Makedonec iz Grčije? Matematik iz Univerze Aristotel v Solunu in gostujoči zn. sodelavec na Univerzi v Würzburgu ter na Univerzi Georg August v Göttingenu? Blogerji, ki si podajajo svoja razmišljanja. Pa kje najdeš te odpiljence in za merodajni argument tukaj limaš njihova razmišljanja? Noro!

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Starejše novice