Projekt izgradnje tirne povezave z industrijsko cono v občini Hoče-Slivnica in Letališčem Edvarda Rusjana Maribor po besedah direkcije za infrastrukturo že ima izvajalca del, sledi podpis pogodbe z izbranim ponudnikom.

Kot smo že poročali, se je Magna v postopku pridobivanja okoljevarstvenega soglasja zavezala, da bo ob širitvi obrata za prevoz tovora uporabljala železniški tir in ne tovornjakov.

»Magna zagotavlja, da se bo industrijski železniški tir znotraj obrata v Hočah zgradil v prvi fazi z namenom dosega dolgoročnega pozitivnega vpliva na kakovost zraka. Če bo tir zgrajen do obrata in bo Magna razširila obrat iz lakirnice v popolnoma funkcionalni avtomobilski obrat (faze 2 in 3), nameravamo opravljali transport po železnici in maksimalno optimizirati vse procese,« je takratnemu državnemu sekretarju Juretu Lebnu v času pridobivanja okoljevarstvenega soglasja v pismu 'zagotovil' vodja projekta Magna Nukleus David Adam.

A izkazalo se je, da je Magna dala to zagotovilo šele potem, ko si je uspela od države izboriti zagotovilo, da bo izgradnjo železniškega tira do Magninega zemljišča financirala država. Magna bi tako na lastne stroške zgradila le tir na lastnem zemljišču.

Ta dogovor o deljenem financiranju gradnje železniškega odseka do Magninega obrata je Magna dosegla z ministrstvom za infrastrukturo pod vodstvom Petra Gašperšiča. A nova ministrica Alenka Bratušek naj bi na projekt gledala povsem drugače. Drži?

Železniški tir, ki bi povezoval Magnino tovarno, mariborsko letališče in slovensko železniško omrežje

Iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo so za Mariborinfo pojasnili, da bo železniška infrastruktura zgrajena v prvi fazi bo del javne železniške infrastrukture in bo omogočala neodvisno nadaljevanje gradnje tirne povezave do letališča Edvarda Rusjana in priključitev industrijskega območja Magna: »V sklopu te faze se bo podaljšalo postajno območje železniške postaje Hoče tako, da bo cepna kretnica v območju postaje, predvidena je ustrezna prestavitev signalov in predsignalov in ustrezna ureditev vozne mreže. Vse navedeno predstavlja del javne železniške infrastrukture.«

Po besedah direkcije se bodo gradbena dela za izvedbo I. faze izvajala po postopku vzdrževalnih del v javno korist, zato pridobitev gradbenega dovoljenja ni potrebna: »Ocenjena vrednost investicije za I. fazo je 1,34 milijona evrov z davkom na dodano vrednost in bo v celoti financirana iz proračunskih sredstev Republike Slovenije.«

Predmet projekta »Tirna povezava z industrijsko cono in letališčem Edvarda Rusjana Maribor – I. faza« je nova 230 metrov dolga železniška povezava s cepno kretnico na desnem tiru železniškega odseka Rače–Hoče, ki bo omogočala povezavo do letališča Edvarda Rusjana Maribor in hkrati omogočala uvoz in izvoz vlakov iz železniške postaje Hoče v industrijsko območje Magna.

Magna bo zgradila 1,3 kilometra dolg železniški odsek

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je že objavila javno naročilo za izgradnjo I. faza projekta. Odločitev o izboru ponudnika je po njihovih besedah pravnomočna, sledi podpis pogodbe z izbranim ponudnikom za izvedbo del ter pričetek del.

Na to zgrajeno javno železniško infrastrukturo bo možno priključiti industrijski tir po izdelani idejni zasnovi »Tirna povezava z industrijskim območjem Orehova vas« iz leta 2017, ki je bila usklajena s predstavniki podjetja Magna. Dolžina industrijskega tira, ki ga bo zgradila Magna, znaša približno 1300 metrov. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice