Hoški svetniki so na izredni seji zadnji julijski dan med drugim potrdili tudi občinski podrobni prostorski načrt, ki na kitajskih zemljiščih ob Letališču Edvarda Rusjana Maribor dovoljuje komercialno dejavnost.

Lastniki zemljišč so na občinska vrata že aprila lani potrkali s pobudo, da se na delu stavbnih zemljišč s podrobnejšo namensko rabo »površine letališč« v enoti urejanja prostora, doslej namenjeni izvajanju dejavnosti gospodarskih javnih služb s področja letališkega prometa, dopusti tudi izgradnja trgovskega centra, simulatorja letenja, poslovnega centra in hotela.

Svetniki hoškega občinskega sveta so s sklepom potrdili spremembo namenske rabe zemljišč v kitajski lasti - iz strogo letališke dejavnosti v komercialno. Javnost je zastrigla z ušesi, a župan občine Hoče - Slivnica Marko Soršak meni, da so položili nov kamen v mozaik k razvoju letališča.

Uredili to, kar država z DPN ne sme

Po njegovih besedah so bila v fazi javne razgrnitve državnega prostorskega načrta ta območja izvzeta iz državnega prostorskega načrta. 

»V fazi sprejemanja državnega prostorskega načrta je bilo določeno, da gre tu za komercialno dejavnost, ki se po zakonu ne sme urejati z državnim prostorskim načrtom, zato smo to uredili z občinskim prostorskim načrtom. Kot župan želim, da se to območje čim prej razvije in s tem smo naredili korak naprej v smeri, da omogočimo razvoj Letališča Edvarda Rusjana Maribor,« pravi hoški župan in dodaja, da je glede tega uskladilo mnenja 23 nosilcev urejanja prostora, med drugim tudi mnenje ministrstva za kmetijstvo in ministrstva za infrastrukturo.

Ob tem pa Soršak v isti sapi še zanika napačno informacijo, ki je krožila med domačini in na družbenih omrežjih, in sicer da je občina dovolila prekategorizacijo za kitajska zemljišča iz kmetijskih v stavbna.

Bodo Kitajci res gradili trgovski in poslovni center, simulator letenja ter hotel?

Potencialni investitor v gradnjo načrtovanega trgovskega centra, simulatorja letenja, poslovnega centra in hotela na kitajskih zemljiščih lahko po pravnomočnosti sklepa poda vlogo za gradbeno dovoljenje in po pridobitvi gradbenega dovoljenja začne z gradnjo objektov. Če je to tudi zares komercialni interes Kitajcev ob Letališču Edvarda Rusjana Maribor.

Cena kitajskih parcel po spremembi v nebo?

Cena parcel, za katere je ministrstvo za infrastrukturo v preteklosti že nakazalo zanimanje, je s to potezo zagotovo narasla, po (ne)optimističnih ocenah nekaterih celo podeseterila. Hoški župan podatka, za koliko, nima.

»Sam nisem ocenjevalec nepremičnin, čeprav sem na fakulteti opravil ta predmet,« pripomni. O tem sicer opozarja, da je bila gradnja objektov dovoljena že prej. Res pa je, da ne za komercialno dejavnost.

Koristi zaradi spremembe to prinaša tudi za občino Hoče - Slivnica. Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča je le ena kljukica, v kolikor dejansko pride do izgradnje načrtovanih objektov ob mariborskem letališču pa se lahko občina obeta še komunalni prispevek.

Za zdaj brez zahtev po odkupu

Po mnenju Soršaka je za razvoj letališča sicer še vedno ključna priprava državnega prostorskega načrta in »razpis, da se poišče zasebnika, ki bo razvijal to letališče«.

»Zadnja sprememba občinskega prostorskega načrta v Občini Hoče-Slivnica sama po sebi ne vpliva na obratovanje letališča. Ministrstvo za infrastrukturo še vedno zasleduje cilj, da obratovanje Letališča Edvarda Rusjana Maribor zagotovi na kratki in dolgi rok, in bo v skladu s tem namenom opravilo več cenitev različnih vrst,« se konkretno o spremembi namenske rabe zemljišč v kitajski lasti ob zemljišču niso opredelili na ministrstvu za infrastrukturo.

Ministrica Alenka Bratušek je na obisku letališča prejšnji teden, nedolgo potem ko je upravljanje letališča prevzela državna družba DRI upravljanje investicij, zatrdila, da do tedaj nobene zahteve ali ponudbe za odkup zemljišč s strani kitajskega Aerodroma Maribor niso prejeli.

Članek je nastal v sodelovanju s časnikom Delo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ne Kitajci (nepreverjen)

Ne smejo biti lastniki. Glede nacionalne varnosti in zahtev NATO pa sploh ne javne infrastrukture.

Starejše novice