FOTO: Bobo
Predsednik SD Dejan Židan se je odzval na obtožbe o zlorabi položaja ministra za kulturo Dejana Prešička.

Predsednik SD Dejan Židan je v izjavi za medije najprej izrazil sožalje ob smrti uslužbenca ministrstva za kulturo, nato pa pojasnil, da mu je minister Dejan Prešiček predstavil poročilo in odziv na obtožbe, ki so ga doletele v zadnjih dneh, ki ga mora posredovati premierju Marjanu Šarcu.

Kot je dejal, bodo naredili vse, da se razišče dogajanje na ministrstvu za kulturo, s čimer se sicer že ukvarja tudi policija, »da se ugotovijo dejanske razmere« in da bodo zadeve primerno sankcionirane. 

Židan je priznal, da je Prešiček naredil napako, in sicer ker je »omogočil, da so bili devetkrat inštrumenti z ministrstva pripeljani na njegov konservatorij«.

Zaradi te napake »jih mora dobiti po prstih«, je poudaril. In če je to napaka, zaradi katere bo moral odstopiti s položaja, bodo takšno premierjevo odločitev v SD spoštovali, je dejal.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Milan Kurčan (nepreverjen)

Ima ga za prašička. Morda niti ne slučajno. Ampak Židani Dejan, odstop ni kazen! Govoriš tako, kot da ne bi vedel, ali bi sral ali scal. Ampak nekaj pa je več kot očitno. Tlakuje se pot, iz katere bo izšlo, da je Prešiček v bistvu žrtev. O kakem odstopu govora ne bo ali pa bo zgolj to. Če bi "Prašicek" (citiram) moral dobiti po prstih, bi za svoje govorne napake logično Židan moral fasati na gofljo...

KARMA-kaže (nepreverjen)

prej ali sle bo židana KAP. Odgovornost za dejanja

In reply to by Milan Kurčan (nepreverjen)

telovadec hormon (nepreverjen)

kap kaj še čakaššššššššššššš

In reply to by KARMA-kaže (nepreverjen)

Starejše novice