Včeraj je v Mariboru potekala mednarodna ministrska konferenca »Podeželje in kmetijstvo kot priložnost za mlade«.

Na tiskovni konferenci so sodelovali Dejan Židan, ki opravlja tekoče posle ministra za kmetijstvo, Jannes Maes, predsednik CEJA – Evropskega sveta mladih kmetov in Rok Damijan, predsednik ZSPM – Zveze slovenske podeželske mladine.

Židan je na konferenci dejal, da je mladim potrebno dati priložnost, »saj imajo veliko zagona, novih idej in novega znanja«.

Prihodnost kmetijstva so mladi kmetje

Udeleženci konference so prepričani, da je mlado generacijo kmetov treba čim prej vključiti v sisteme odločanja in pogovore za kmetijsko politiko po letu 2020.

»Gledati moramo na dobro vseh kmetov. Prihodnost kmetijstva so mladi kmetje, zato nas je treba vključiti v sisteme odločanja,« je dodal Damijan.

Maes pa si želi predvsem strukturne spremembe. Vesel je bil, da se je zbralo kar 48 predstavnikov mladih kmetov, prav tako je navdušen nad tradicijo in novimi inovacijami.

Omenjena konferenca je bila Židanovo zadnje dejanje, povezano s kmetijskim ministrstvom, in prvo v vlogi predsednika Državnega zbora. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
črnogled (nepreverjen)

Židan: Mladi kmetje imajo zagon, sveže ideje in novo znanje....Res je,vendar pa imajo tudi ministra,ki vse to uspešno zavira.

Starejše novice