Foto: Bobo
Predsedstvo Socialnih demokratov je do naslednjega kongresa stranke za predsedujočo soglasno imenovalo dozdajšnjo podpredsednico in evropsko poslansko Tanjo Fajon.

Pred šestimi leti, 28. maja 2014, je Dejan Židan postal predsednik stranke Socialni demokrati. Danes, po šestletnem mandatu, pa se politik umika s funkcije predsednika stranke. Vodenje stranke Socialnih demokratov je prevzela evropska poslanka Tanja Fajon.

Židan je povedal, da se je za umik s funkcije predsednika odločil, ker je ocenil, da »če želimo kot stranka napredovati, je poleg vseh prenov, potrebna tudi prenova vodenja.«

Zato je Židan že nekaj dni nazaj »svoji prijateljici, tovarišici, podpredsednici stranke Tanji Fajon, ki ima velik ugled v slovenski družbi, je spoštovana znotraj stranke in je izrazito mednarodno prepoznavna, izrazil enostavno prošnjo: 'Draga sodelavka Tanja Fajon, mi dovoliš, da na svojo obletnico, na 28. maj, predlagam predsedstvu Socialnih demokratov, da te imenuje za novo voditeljico slovenske demokracije?' Hvaležen sem, ker si danes sprejela.«

»Tanja Fajon je v mojih očeh bodoča premierka Slovenije. Je človek, ki ima izjemen posluh za ljudi, hkrati pa zna biti odločna,« je še poudaril Židan.

Dodal je še, da se je »o tej odločitvi pogovarjal sam s sabo in tudi s sodelavci že nekaj mesecev. Res je, da smo stranko utrdili, želim pa, da ta stranka postane vodilna, za to pa moram narediti kadrovsko spremembo.« 

Tanja Fajon je ob prevzemu predsedstva stranke povedala: »Z Dejanom Židanom sva leta odlično sodelovala in danes oba dokazujeva zrelost v politiki. Želim si več povezovanja in sodelovanja. Le tako bomo v opoziciji močni.« Fajonova pa je še dodala, da je stranko pripravljena peljati na volitve.

»Želim obuditi zaupanje med ljudmi in zaupanje v politiko. Na strani nas, v opoziciji, želim narediti dobro sodelovanje,« je še povedala Fajonova.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lokomotiva (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Veliko sreče želim obema. Na volitve čim prej in zmaga je naša.

Katayrofa (nepreverjen)

Židan je nadaljeval nesposobnost vodje stranke SD za Lukšičem .

lolek z butale (nepreverjen)

Židan, vedel sem ,da si en napihnjenec z vojaško držo, zdaj pa vidim, da si res butl od butlov!! TANJA FAJON, premijerka Slovenije. To bi se lahko zgodilo v primeru, čebi od kovida-19 umrli vsi državljani Slovenije, razen nje.
V tvojo zgodovino bo zapisana tvoja zadnja beseda in lahko te je sram

Vojko (nepreverjen)

Spet ena kuzla več ..prej kurbetina bratovzkova zdej fukjonka..bravo..podajanje loptice..

Vojko (nepreverjen)

Gnoj Židan ..te ni sram da psico komunisticno porivaš tako in tako ..torej naprej ker je drek popolnoma nesposobna psica nsgravžna mazola. Kolo si merkej kuzla nedonošena da be boš miličarje mučila s tvojim kurvinskim kolesom

Kritik (nepreverjen)

Moderator takoj izbrišite Vojko komentatorja in ga prijavite zaradi sovražnega govora in žalitve javne osebe.

In reply to by Vojko (nepreverjen)

Franc s Piramide (nepreverjen)

Bedna sta oba.

Židana si bom zapomnil po tem,
da je Slovencem zapravil Kraški teran.

Pričakujem, da bo Fajonovi uspelo odpeljati SD tja,
kamor je Kreslovi uspelo odpeljati LDS:
na smetišče zgodovine.

hopa (nepreverjen)

To je dokaz, da se nismo motili, da je židan nesposoben tega položaja in smo veseli, da je toto novinarko predlagal.

In reply to by Franc s Piramide (nepreverjen)

Starejše novice