FOTO: Mediaspeed
Donedavni predsednik mariborske SDS je po odstopu s predsedniškega položaja zdaj izstopil iz stranke. Po njegovi oceni se stranka odmika od Pučnikove dediščine.

Zvone Zinrajh je svojo odločitev sporočil na družbenem omrežju Facebook, kjer je podal tudi kratko pojasnilo, zakaj se je odločil za izstop. »Mislim, da je prav, da iz prve roke izveste novico, o mojem današnjem izstopu iz članstva SDS, Izvršilnega odbora ter kot predsednik Komisije za skupno zunanjo in varnostno politiko pri Strokovnem svetu SDS,« je zapisal Zinrajh.

»Odločitev je zorela že dalj časa in ima korenine v mojem razumevanju Pučnikove dediščine, od katere se po moji oceni stranka umika,« je pojasnil.

Kljub izstopu iz stranke pa Zinrajh ostaja samostojni svetnik mestnega sveta v Mariboru.

Počilo že pred lanskimi lokalnimi volitvami

Razlog izstopa se skriva tudi v lanskoletnih lokalnih volitvah, ko je dolgo kazalo, da bo SDS v županski boj v Mariboru poslala prav Zinrajha. Kot županskega kandidata ga je takrat že izbral izvršilni odbor mariborske SDS, kar pa ni dišalo vrhu stranke v Ljubljani. Zaplet okoli izbire kandidata SDS za mariborskega župana je po takratnih informacijah, ki smo jih prejeli iz zanesljivega vira, rešil sam vrh stranke s predsednikom Janezom Janšo na čelu. Ta je udaril po mizi in zahteval, da stranka za županskega kandidata podpre Franca Kanglerja.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Janez Blond (nepreverjen)

Takrat ko si stopil v Sd.... bi moral misliti na posledice .

Katja7 (nepreverjen)

Pokvarjen,primitiven izmecek.

Starejše novice