Slika je simbolična.
Vlada na današnji seji predvidoma tudi o zaostrovanju covidnih ukrepov.

Vlada bo na današnji seji predvidoma razpravljala tudi o zaostrovanju ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar je v torek po sestanku skupine s predstavniki vlade za STA dejala, da so vladi predlagali zaostritev covidnih ukrepov, ne pa popolnega 10-dnevnega zaprtja države.

Kot je pojasnila Logarjeva, je v osnutku zapisnika s ponedeljkove seje svetovalne skupine resda pisalo, da predlagajo desetdnevno popolno zaprtje države, a da je pri tem šlo za vsebinsko napako v zapisniku, ki še ni bil potrjen. Zapisnik je bil popravljen in nato posredovan ministrstvu za zdravje, je dodala.

Popolno zaprtje da, delno ne

V sredo pa je Logarjeva za POP TV in TV Slovenija potrdila, da so na torkovem sestanku skupine res razpravljali o možnosti popolnega zaprtja država.

To je po oceni skupine smiselno in učinkovito, delno zaprtje pa naj ne bi bilo učinkovito. 

»Zaradi pomislekov o učinkovitosti 'lockdowna' smo se odločili predlagati drugačne ukrepe z možnostjo, da se stvari zaostrijo in preidemo v 'lockdown',« je pojasnila.

Vlada nenaklonjena zapiranju države

Po neuradnih informacijah STA je bila vlada v torek na sestanku nenaklonjena zapiranju države.

Neuradno naj bi vlada sprejela odločitev za zaostrovanje trenutnih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Ukrepi naj bi bili med ministrstvi usklajeni do današnje seje vlade, med njimi pa naj bi bilo predvideno tudi širjenje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) na dodatne dejavnosti.

Mediji poročajo tudi o možnosti omejitve obratovalnega časa gostinskih lokalov.

Novembra od 400 do 450 mrtvih?

Leon Cizelj iz Instituta Jožef Stefan je v sredo za Odmeve povedal, da gre lahko krivulja okužb navzgor vsaj še do konca novembra, če se v ravnanju družbe ne bo kaj bistvenega spremenilo.

Po njegovih besedah se trenutno vsak teden okuži okoli 50.000 ljudi, virus pa bo pri tej dinamiki meseca novembra terjal od 400 do 450 mrtvih.

Po poročanju medijev naj bi bila ob prezasedenosti covidnih oddelkov na mizi tudi možnost pošiljanja covidnih bolnikov v tujino, kar je za TV Slovenijo potrdil tudi koordinator za covidne bolniške postelje pri ministrstvu za zdravje Robert Carotta.

Na ministrstvu za zdravje za STA tega v sredo niso želeli komentirati.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
11 (nepreverjen)

Sramota za vse naše vlade. Sedaj se vidi kako so uničili naše zdravstvo. Za svojo nesposobnost in pokvarjenost pa pri nas itak nihče ne odgovarja.

Ma ne vozi (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Slovence u tujinu ... nisu vsi muslimani

Milanka1234 (nepreverjen)

Necepljen si naj stroške zdravljenja plača sam!

11 (nepreverjen)

Tadej Toš bi ti zagotovo rekel FUKJENA.SI

In reply to by Milanka1234 (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

20 MESECEV STE MELI ČAS DA BI ZGRADILI NOVO BOLNICO SAMO ZA COVID BOLNIKE IDIOTI LAŽNJIVI, IN IZOBRAZLI DODATEN KADER ZA DOSTOJNO PLAČO KI BI SKRBEL ZA LJUDI, VI PA STE DALI 800 MILIJONOV € ZA VOJSKO ZDAJ PA BI ZAPIRALI DRŽAVO HAHAHAHA MALO SUTRA, OB LOCKDOWNU VLADA PADE ZLEPA ALI PA TAKO DA VDRE 50,000 LJUDI V PARLAMENT.

Rola (nepreverjen)

Lahko zgradimo 100 bolnic če pa ni kadra. Ves kvaliteten Slovenski kader je v tujini. Budale vladniške mislijo da bodo zdravniki z 7. stopnjo izobrazbe delali za mizerno plačo.

In reply to by dd (nepreverjen)

Starejše novice