Karl Erjavec po slabem letu umika iz javnega življenja ponovno prevzema vajeti DeSUS. Peti mandat mu je zaupalo 146 delegatov, protikandidat Srečko Felix Krope je dobil 71 glasov.

Aleksandro Pivec bo na mestu predsednika DeSUS zamenjal nekdanji predsednik Karl Erjavec, ki je zmagal na dopisnem volilnem kongresu stranke. Prve sestanke z vodstvom in poslanci stranke napoveduje že za ponedeljek.

Kot poroča STA, je Erjavec v nagovoru po razglasitvi stranke napovedal, da se bo v ponedeljek sestal z vodstvom stranke in poslansko skupino, da dorečejo, kako bodo šli naprej »v teh zelo zahtevnih razmerah«. Rezultat je pomemben tudi ob širšem političnem dogajanju, ne le za samo usodo stranke.

Erjavec je na mestu predsednika DeSUS zamenjal Pivčevo, ki je vodenje stranke prevzela januarja, a že po nekaj mesecih odstopila zaradi izgube zaupanja v stranki. Do kongresa je stranko vodil Tomaž Gantar. 

Erjavec, ki se v politično igro vrača v zapletenih političnih okoliščinah, je bil v tekmi s Kropetom ves čas favorit za predsednika.

»V politiko se ne vračam zaradi položajev, da bil še sedmič minister ali kakšne podobne ambicije, ampak zato, ker bo DeSUS naslednje leto praznoval 30 let obstoja in ne glede na vse, kar se je letos dogajalo, mislim, da je naša dolžnost in zaveza, da stranko popeljemo na tiste pozicije, ki jih je že zasedala v slovenskem političnem prostoru,« je dejal novi predsednik DeSUS.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide (nepreverjen)

Spet je obljubil je 1000 € vsakemu upokojencu, pa so ga spet izvolili.
Osel gre samo enkrat na led, Karel pa ve,
danes sam padel, drugič bom spet plesal po njem.

dragan krstic (nepreverjen)

Kohl je v svojem govoru delegatom kongresa povedal da se ne bo umaknil iz politike prej dokler ne bo vsak upokojenec imel Porscheja in vilo na morju kot on sam. Delegati so bili navduseni in mu stoje aplavdirali 5 minut.
No, sej sem vedu da sem slovenski Tito, ejga.

Default (nepreverjen)

Bhavo Hjavec Bhavo

prerok (nepreverjen)

Karlek je "odrešenik" upokojencev, katerim veliko obljublja, da pa nič. Igra na karto pozabljivosti svoj privržencev.

DESNIČAR (nepreverjen)

Ta tovariš bo zrušil vlado....in Lokostrelci mu bodo postavili spomenik....in NAROD bo spet polnil korita .....prisesanci to je vaš bog.....kot v DESUSU.....kjer nekdanji direktorji rdečih....uživajo....hvala za 1000€ penzije .....in UŽIVAJ v svojih lažeh....

gnoj (nepreverjen)

Kdor bo korla spet volil , je isti gnoj kot on , jurša in balažek!! Izdajalec in lažnivec. Poglejte ga, kak dolgi nos ima, kot Pinokio. Kaj se dogaja v tej Sloveniji, da se take ljudi podpira. Ne poslušajte juršo, saj ne ve kaj govori revež. To ti je slovenski politik, ki bo z korlom vodil politiko, saj niti svojga jezika ne obvlada.

In reply to by DESNIČAR (nepreverjen)

Vik.or (nepreverjen)

Zmaga za Erjavca - poraz za slovenske upokojence!

Starejše novice