V petek je župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič na sprejemu v Mariboru gostil veleposlanike in predstavnike tujih veleposlaništev v Republiki Sloveniji.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je skupaj s podžupani Heleno Kujundžić Lukaček, Gregorjem Reichenbergom in Samom Petrom Medvedom v petek v Mariboru gostil veleposlanike in predstavnike tujih veleposlaništev v Sloveniji. 

Sprejema se je udeležilo kar 15 veleposlaništev iz Albanije, Brazilije, Bosne in Hercegovine, Gruzije, Hrvaške, Francije, Indije, Kitajske, Nemčije, Nizozemske, Madžarske, Romunije, Ukrajine, Turčije in Združenih držav Amerike. Veleposlanike je na sestanku pozdravil tudi minister za zunanje zadeve Miro Cerar. Gre za prvo tovrstno srečanje in povezovanje Mestne občine Maribor z veleposlaništvi. 

Sprejem se je začel z delovnim sestankom na Mestni občini Maribor, kjer je vodstvo Mestne občine Maribor predstavilo ključne projekte in vizijo razvoja mesta. Veleposlaništva so na drugi strani predstavila svoje poglede in pričakovanja o sodelovanju z Mestno občino Maribor ter predlagala skupne aktivnosti na gospodarskem, kulturnem, športnem in izobraževalnem področju. 

Velik potencial za sodelovanja predstavlja tudi izmenjava znanj in izkušenj na podlagi primerov dobrih praks, ki jih je tako na eni kot na drugi strani veliko.

»Interes veleposlaništev za sodelovanje na gospodarskem področju pri investicijsko - razvojnih projektih Mestne občine Maribor je velik, zato bo Mestna občina Maribor intenzivno nadaljevala z aktivnostmi za okrepitev sodelovanja,« so še sporočili iz Mestne občine Maribor.

Po delovnem sestanku so se veleposlaniki in predstavniki veleposlaništev skupaj z vodstvom Mestne občine Maribor sprehodili po mestnem jedru in si ogledali ključne znamenitosti Maribora. Obiskali so Hišo Stare trte ter se prepustili kulinaričnim doživetjem dijakov Sredje šole za gostinstvo in turizem Maribor, ki so v sklopu zaključnega maturitetnega izpita pripravili in postregli vrhunsko večerjo v Mestnem parku. Svoj obisk v Mariboru so veleposlaniki sklenili z udeležbo na tradicionalnem koncertu Sinfoničnega orkestra SNG Maribor - Operna noč. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
blanchartstephane

Moja ponudba velja za vse:
Pozdravljeni, Tukaj sem, da vam povem o moji storitvi financiranja posojil v 48 urah. Pišite mi na : [email protected] , lp

Navijac (nepreverjen)

Fajn.upam da bo kaksen rezultat.treba to

Starejše novice