Garažno hišo bi zgradili pod pomožnim igriščem. Rok izvedbe investicije je do konca leta 2023.

Mestna občina Maribor je objavila javni poziv promotorjem k oddaji vloge o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za projekt izgradnje garažne hiše in poslovnih objektov na zemljišču pod pomožnim igriščem ob Strossmayerjevi ulici v lasti občine.

Rok za oddajo ponudb je 29. februar 2020 ob 10. uri. Javno-zasebno partnerstvo obsega izgradnjo in upravljanje objekta garažne hiše in dela poslovnih objektov na območju Ljudskega vrta v Mestni četrti Koroška vrata.

Iz javnega poziva izhaja, da je na območju Ljudskega vrta, med drugim predvidena podzemna garaža ob Strossmayerjevi ulici, v katero se lahko v delu umestijo tudi trgovske in poslovne dejavnosti.

Javni rabi bodo namenjene površine v vseh pritličnih poslovnih objektih. Na platoju garažne hiše bo nogometno igrišče z umetno travo velikosti 64 x 100 metrov, ki bo prav tako namenjeno javni rabi.

Vir: Javni poziv promotorjem k oddaji vlog o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za projekt

Iz javnega poziva je še razvidno, da je za podzemno garažo predviden en uvoz, ki bi bil izveden na mestu obstoječega trokrakega križišča Strossmayerjeve in Krekove.

Vir: Javni poziv promotorjem k oddaji vlog o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za projekt

Drugi ločeni uvoz oziroma izvoz pa je predviden iz Mladinske oziroma Gregorčičeve ulice. Gre za ločen uvoz oziroma izvoz, ki je namenjen za avtobuse z ekipami in za protokolarna vozila.

Vir: Javni poziv promotorjem k oddaji vlog o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za projekt

Z osnutkom strokovne podlage predvidene ureditve še nimajo podlage za izvedbo v prostorskih aktih - za umestitev načrtovanih ureditev v prostor je potrebna predhodna izdelava izvedbenega prostorskega akta ali pa umestitev načrtovanih ureditev v občinski prostorski načrt s podrobnejšimi prostorski izvedbeni pogoji. 

V primeru vzpostavitve podlage za načrtovano ureditev v sklopu občinskega prostorskega načrta je opcijsko mogoče del - a ne pretežni - poslovnih objektov nameniti tudi za stanovanja, je zapisano v javnem razpisu. 

»Rok izvedbe investicije je do konca leta 2023. V primeru potrebnih sprememb prostorskega akta - Odloka o ureditvenem načrtu športno-rekreacijskega območja Ljudski vrt, se čas izvedbe investicije podaljša za čas, ki je potreben za spremembo akta,« še dodaja županstvo. 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan1970 (nepreverjen)

Končno. Upam da bo garaža funkcionalna. Npr. v Varaždinu so naredili zelo lepo in funkcionalno garažno hišo pod trgom sredi mesta.

štajerc64 (nepreverjen)

komaj čakam, da se zapeljem not in grem na tekmo !

mariborčan11 (nepreverjen)

A ni malce nespametno, da trenutno postavljajo razsvetljavo na tem pomožnem igrišču, če sedaj beremo, da imajo ravno tu namen zgraditi podzemno garažno hišo??
Podpiram gradnjo garažne hiše!

Starejše novice