Zvone Zinrajh, predsednik Mestnega odbora SDS Maribor, v družbi evropske poslanke Romane Tomc (foto: Mediaspeed).
Predsednik mariborske SDS Zvone Zinrajh je odstopil s tega položaja, o razlogih ne želi govoriti.

Predsednik mariborske SDS Zvone Zinrajh je v sredo na družbenem omrežju Facebook zapisal, da se je za odstop odločil iz osebnih razlogov. Ostaja pa član stranke in mestni svetnik.

Slednje je danes za STA potrdil tudi podpredsednik lokalnega odbora stranke Ivan Celcer, po telefonu pa Zinrajh ni dosegljiv. Po pisanju časnika Večer, ki se sklicuje na neuradne navedbe, naj bi odstopil zaradi nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, k sodelovanju s katerim je mariborski odbor SDS med lanskimi lokalnimi volitvami prisilila centrala stranke v Ljubljani.

Zinrajh je vodenje lokalnega odbora SDS prevzel oktobra 2016, ko je odstopil Gregor Pivec. Pred lanskimi volitvami se ga je omenjalo kot možnega kandidata SDS za župana Maribora, a je nato stranka presenetila z odločitvijo, da podpre župansko kandidaturo Kanglerja.

Po poročanju Večera Zinrajh in lokalni odbor stranke nista želela podpreti Kanglerjeve kandidature za župana, ampak so ga podprli šele, ko je centrala stranke v Ljubljani zagrozila, da ne bo podprla liste za mestni svet in da bodo lokalni odbor, če bo še naprej neposlušen, po potrebi razpustili.

Zinrajh je v sredo prenesel pooblastila za vodenje lokalnega odbora na podpresednika Celcerja in izdal razpis za predsednika, izvršilni odbor ter nadzorno komisijo, torej vse organe lokalnega odbora stranke.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice