Največ radarjev na vas preži na jadranski magistrali, kjer so jih postavili približno štirideset.

Stacionarni radarji na Hrvaškem, ki jih je policija postavila pred leti, so se izkazali za zelo učinkovite, zato se bo njihovo število letos drastično povečalo, piše 24sata.

Prava poplava radarjev se je zgodila na turističnih območjih Hrvaške, ob jadranski obali, pa tudi na cestah, ki vodijo do morja. Tisti, ki boste potovali po avtocesti, se boste nadzoru izognili, saj od Zagreba do morja na vas ne preži noben radar. Je pa situacija drugačna, če izberete alternativne poti. Na slednjih bo na vas prežalo veliko število radarjev. 

V kolikor se boste od Zagreba do Splita odpravili po 'stari cesti', bo na vas prežalo trinajst stacionarnih radarjev, še piše 24sata. Še posebej pa boste morali biti previdni med vožnjo po jadranski magistrali, saj je od Rijeke do meje s Črno Goro postavljenih kar 31 stacionarnih radarjev. Še posebej gosto so radarji postavljeni na območju od Zadra proti Šibeniku.

Seveda je ob tem potrebno pripomniti, da ni nujno, da bodo v vseh radarskih škatlah dejansko tudi nameščeni radarji. Seveda pa je to med vožnjo zelo težko oceniti, zato je bolje, da se držite predpisov. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice