Iz prometnoinformacijskega centra sporočajo, da je zaradi počitnic in dopustov po Evropi do konca avgusta, ob koncih tedna pričakovati zelo povečan promet, predvsem med Avstrijo in Hrvaško v obeh smereh.

V Italiji so se začeli kolektivni dopusti, zato je pričakovan močno povečan promet tudi v Istri med Italijo in Hrvaško ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko, pišejo na STA.

Gneča na mejnih prehodih

Na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri in na  mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem so pričakovane daljše čakalne dobe, zato se priporoča uporabo mejnih prehodov Zavrč in Središče ob Dravi.

Na Gorenjskem bodo zastoji pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji, zaradi poostrenega nadzora avstrijske policije pa je pričakovano tudi čakanje na prehodih z Avstrijo, predvsem na prehodu Ljubelj in Šentilj.

Povečan promet zaradi praznika

Zaradi konca poletnih počitnic v Nemčiji in praznika, ki ga v sredo, 15. avgusta praznujemo v Sloveniji pa tudi na Hrvaškem, v Avstriji, Italiji, delu Nemčije in Švice ter na Poljskem, se prihodnji torek in četrtek obeta povečano število tovornih vozil na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko. 

V Črnomlju pa bo zaradi festivala Črnfest od 12. ure v petek pa do 12. ure v soboto popolna zapora ceste z urejenim obvozom. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice