Priprave na letošnjo Evrovizijo so v polnem teku. Ana Soklič je opravila s prvo vajo, stavnice pa ji teden dni pred nastopom še vedno niso naklonjene.

Ana Soklič bo Slovenijo predstavljala v prvem polfinalu Evrovizije, ki bo letošnje leto potekalo v Rotterdamu. 

V prvem polfinalu, ki se bo odvijal 18. maja, se bo predstavilo 16 držav, Ana Soklič pa se bo na oder odpravila druga po vrsti. V četrtek, 20. maja, bo na vrsti drugi polfinale, v soboto, 22. maja, pa sledi finale Evrovizije.  

Vtisi po prvi vaji

Ana Soklič se je v Rotterdam odpravila prejšnji teden, kjer je opravila prvo vajo. Slovenska predstavnica je bila na prvi vaji oblečena v enako obleko, kot jo je nosila na Emi. Organizatorji so objavili nekaj sekund nastopa, ki si ga lahko ogledate spodaj. 

Ano Soklič je spremljalo veličastno ozadje zemlje. Vidimo lahko tudi luči, ki na Zemlji žarijo ponoči, in na milijone zvezd. Pogled iz vesolja je opomnik, kako majhni, ranljivi, a hkrati veličastni smo. 

Številni menijo, da se bo Sokličeva odrezala bolje, kot kažejo stavnice. Zaradi izjemnega glasu Sokličeve se računa na veliko točk žirije, dvomi pa se pojavijo pri točkah občinstva. 

Pohvale se tičejo predvsem njenega glasu in močne prisotnosti na odru, na drugi strani pa se pesmi očita prevelik pomen religije in zastarelost melodije. 

Možna uvrstitev v finale? 

Pred odhodom v Rotterdam je na stavnicah Ani Soklič kazalo zelo slabo, saj je bila na nekaterih stavnicah celo na zadnjem mestu.

V prid ji tudi ni razvrstitev nastopov, saj se bo podala na oder takoj za litvijskim predstavnikom, ki velja za enega izmed favoritov.

Opravljena prva vaja ni preveč premešala položaja na stavnicah, saj Slovenija trenutno zaseda 15. mesto izmed 16 držav v prvem polfinalu. Za njo se nahaja le predstavnik Severne Makedonije.  

Prvi polfinale letošnje leto velja za težjega, saj v njem nastopa večina favoritov, kar dodatno otežuje slovensko kvalifikacijo v finale. 

Vir: posnetek zaslona Eurovisionworld.com

Malta zdrsnila s prvega mesta

Po opravljeni prvi vaji je prvo mesto na stavnicah prevzela Francija in na drugo mesto porinila Malto, ki je dolgo časa veljala za morebitno zmagovalko. 

Malto predstavlja pevka Destiny, ki je leta 2015 zmagala na tekmovanju za Mladinsko pesem Evrovizije.

Za zdrs na drugo mesto je predvsem zaslužna njena odrska oprava. Destiny je na odru imela oblečeno provokativno rožnato kombinacijo, ki so jo številni kritiki označili za povsem zgrešeno in neprimerno. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Te ženske"ne prenesem.najbolj ošabna di zdaj in pesem'za bruhat'in s tem se mi nekaj gremo?ni čudno da smo vedno zadnji.

prerok (nepreverjen)

Sram me je, da ne zna peti v materinem jeziku, navadna anglo lizunka!!!!

Starejše novice