Foto: Jure Banfi
Čarobni Maribor še naprej poudarja varna doživetja.

Zavod za turizem Maribor je z današnjim dnem prekinil priprave na postavitev montažnega drsališča na Trgu Leona Štuklja. 

Razlog za odpoved je negotovost glede ukrepov na področju decembrskega dogajanja v mestnih jedrih.

Na Zavodu za turizem Maribor poudarjajo, da prebivalci in obiskovalci štajerske prestolnice ne bodo prikrajšani za raznovrstna predpraznična doživetja.

Prizadevali si bodo, da bi vzdušje na mestnih ulicah in trgih še dopolnjevali, in sicer z vsebinami, ki omogočajo varno in odgovorno ravnanje tako obiskovalcev kot organizatorjev.

Foto: Jure Banfi

Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor: »S programi dogodkov, s katerimi smo 'v pripravljenosti', čakamo na odločitev vlade in z njo konkretne usmeritve za njihovo izvajanje. Ocenjujemo, da predstavlja drsališče v danih razmerah zdravstveno in seveda tudi finančno tveganje, zato z odločitvijo o njegovi postavitvi ne moremo več odlašati.

Bomo pa, če bodo ukrepi to še naprej dovoljevali, na Trgu Leona Štuklja razširili območje in število gostinskih hišic, kar bo dobrodošlo tako za ponudnike kot za obiskovalce, ki oboji dosledno upoštevajo vsa veljavna pravila.«

Skozi ves december se bodo po mestu zvrstili sprevodi Miklavža (na Miklavževo nedeljo), kočije z lipicanci (ob četrtkih), Ledene kraljice (ob petkih) in dedka Mraza (med 11. in 28. decembrom).

Foto: Jure Banfi

Če bodo razmere to dopuščale, načrtujejo v drugi polovici decembra v Mariboru še:

  • 16. do 30. december, Trg Leona Štuklja: Koncerti z vrhunci, kot so Alo!Stari, Leonart, Vlado Kreslin, Maja Keuc, Coverlover in Jan Plestenjak;
  • 16. do 30. december, Glavni trg: Koncerti mariborskih glasbenikov;
  • 30. in 31. december, Glavni trg: Praznične gostinske hišice;
  • 31. december, Glavni trg: Silvestrovanje s Saro Lamprečnik;
  • 31. december, Trg Leona Štuklja: Silvestrovanje z Vražjimi muzikanti in presenečenjem večera.
Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mihec100 (nepreverjen)

Nic nebo. Hepani bojo vse gostince spravli na kant

Starejše novice