Slika je simbolična.
Organizator koncertov ne krši zakonodaje, ki prepoveduje udeležbo necepljenim.

Obiskovalci koncerta na Floridi so deležni 981 dolarjev popusta pri nakupu vstopnice, če lahko dokažejo, da so popolnoma cepljeni (dvakrat s cepivom Pfizer ali Moderna oziroma enkrat z Johnson & Johnson).

Organizator koncerta manj znane punk zasedbe Teenage Bottlerocket, Paul Williams, je s potezo obšel tamkajšnjo zakonodajo in koncertu v dvorani VFW Post 39, ki se nahaja v mestu Saint Petersburg, priskrbel mednarodno promocijo.

Po zakonodaji, ki jo je sprejel guverner Ron DeSantis, potrdilo o cepljenju proti kovidu ne sme biti pogoj za udeležbo na dogodku ali vstopu v trgovino. Williams je zakonodajo upošteval, koncerta se lahko udeležijo tako celjeni kot necepljeni, a slednji morajo bolj odpreti denarnico.

»S potezo želim oklevajoče prepričati, da se cepijo. Mulci, ki želijo na koncerte, naj so vsi cepljeni,« je komentiral Williams.

Tudi Teenage Bottlerocket so bili nad potezo presenečeni, čeprav so vsi člani in ekipa cepljeni in podpirajo cepljenje.

»Dobili smo veliko sovražnih sporočil, eni ljudje so res jezni,« so dejali v enem intervjuju, »sprva smo bili prepričani, da se heca,« so dejali v drugem, tokrat za postajo CNN.

Teenage Bottlerocket, ki delujejo od leta 2000, so izdali osem albumov, zdaj pa jim je nenavadna poteza promotorja koncerta prinesla pozoronost širše javnosti (foto: promo).

»Normalni« koncerti se v ZDA vračajo z avgustom, na Floridi bodo do novembra na velikih prizoriščih gostili mnoga zveneča imena, kot so Guns N' Roses, Roger Waters, Metallica, Slipknot in Lynyrd Skynyrd.

V Sloveniji že zrahljali ukrepi na področju kulturnih in športnih dejavnosti. Ti imajo lahko po novem zasedenih 75 odstotkov kapacitet, a še vedno velja pogoj PCT, ki ni potreben za mlajše od 18 let v spremstvu staršev, skrbnikov ali učiteljev oziroma vzgojiteljev.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

To bi plačal samo da jih nevidim.

Dodlekar (nepreverjen)

Za Zečiča bi pa sigurno plačal, da bi ga videl. Je tak?

In reply to by Neviden (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Nastopajoči niso cepljeni ... se iz svojih fenov samo do nezavesti norca delajo ... prav tako organizaorji in Biden Joe ...

tralala (nepreverjen)

kršiš pa potrošniško zakonodajo, ker ne ponujaš storitve pod enakimi pogoji za vse stranke. in izvajaš diskriminacijo, to pa je že druga zgodba. iztrebek en

Starejše novice