Foto: Jure Banfi
Dogajanje drugega dne na Noči čarovnici v Dvorcu Rakičan se je pričelo s srednjeveškim in čarovniškim programom že ob 15. uri.

Dogajanje okrog rakičanskega dvorca se je na sobotno popoldne zasukalo za nekaj stoletij v preteklost in nam ponudilo pravo srednjeveško vzdušje.

Obiskovalci so lahko bili priča vsakdanjemu življenju v srednjem veku in se pobliže seznanili s takratnim orožjem ter celo prisostvovali čisto pravemu mečevanju.

Dogodek je bil pospremljen s srednjeveškim nastopom z viteškim turnirjem, sočasno pa so potekale tudi delavnice in otroške predstave, vsi »nabriteži« pa so se lahko poizkusili v lokostrelstvu ali pa se pozabavali s poslikavo obraza

Da pa so lahko gostje začutili tisto pravo čarovniško ozračje, so tudi v soboto zakurili grmado in priredili ognjeni šov.

Za popolno predstavo celotnega dogajanja si oglejte fotogalerijo. 

Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Da, da ... celo Prekmurje je že nekaj časa v srednjem veku. Mar ni čudno, da se te in takih/podobnih kozlarij ne lotijo v recimo LJ ali Saltzburgu temveč le v nazadnjaško zagorsko naseljenih predelih lepe nam dežele?

Starejše novice