Foto: Žan Osim
S priljubljeno hrvaško glasbeno skupino so danes na Štuku peli oboževalci vseh starosti.

Ko so večer pred tem navdušili v ljubljanski Cvetličarni, so včeraj prišli še v Maribor. Parni valjak je v pogon spravil glasilke poslušalcev vseh starosti, ki so na mariborskem Štuku uživali v pop-rock ritmih.

Spomnimo, Parni Valjak je priljubljena hrvaška pop-rock glasbena skupina, ki je s svojim delovanjem pričela že leta 1975. Leta 2005 so z nastopanjem prenehali, a so se že po štirih letih ponovno znašli na odru.

Mineva skoraj leto in pol od smrti njihovega pevca Akija Rahimovskega. Ker si člani zasedbe življenja onkraj odrov niso znali predstavljati, so medse sprejeli novega frontmana Igorja Drvenkarja in nadaljevali z nastopanjem. »Premagali smo dileme, gremo naprej, brez igranja ne vidimo smisla v življenju. Akijev duh bo vedno prisoten v nas,« so takrat pojasnili člani.

V Sloveniji so tako prvič v novi zasedbi nastopili v Ljubljani, včeraj pa smo jih v novi luči, a s starim šarmom spoznali še v Mariboru. Občinstvo, ki domov vsekakor ni odšlo ravnodušno, so navdušili tako z novejšimi skladbami kot s klasikami. Pri slednjih je publika občasno celo preglasila Igorja.

Parni Valjak to kratko slovensko turnejo tako zaključuje, naslednjič pa bodo nastopili na Gradu Kaštel v Pulju.

Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

U sloveniji podpirajo ustase ni kaj, ko pa ustas pride v trgovino pri nas pa rece necu ja slovenacki in prica on ustaski slovenceljn pa celi ponizni poslusa

Ustaššš (nepreverjen)

10 slik benda pa točno nula poslušalcev....Bravoo!!!

Starejše novice