Zvesti navijači so za Marcosa Tavaresa pripravili bučen sprejem (foto: Bojan Mihalič).
V ponedeljek je bilo v mariborskem Europarku bučno in veselo. Predvsem pa v vijoličastem duhu.

Navijači nogometnega kluba Maribor, ki je v nedeljo, 22. maja, že šestnajstič osvojil naslov državnega prvaka, so v nakupovalnem središču sprejeli Marcosa Tavaresa, ki se je od nogometnih zelenic poslovil v slogu.

Obiskovalci so se na dogodku Meet&Greet podružili z nogometno legendo, proslavili osvojitev lovorike in simpatičnemu kapetanu vijoličastih čestitali za uspehov polno športno kariero.

Legendarnega napadalca so se še posebej razveselili otroci, ki jim bo dogodek ostal v lepem spominu (foto: športna agencija Proelium).

Nepozabno druženje z legendarnim napadalcem

V čast priljubljenemu nogometašu so v Europarku v ponedeljek popoldne priredili poseben dogodek Meet&Greet z Marcosom Tavaresom, ki je pritegnil veliko število navijačev Maribora in ljubiteljev nogometa nasploh.

Marcos je s širokim nasmehom podpisoval izvode knjige Legenda, v kateri je opisana njegova življenjska pot od mesta Porto Alegre v Brazilji do prihoda v Maribor. Del sredstev od prodanih knjig bo namenjen humanitarnemu društvu UP-ornik za pomoč ljudem, ki so se znašli v stiski.

Marcos, ki ga poznamo tudi pod vzdevkom Tava, se je zahvalil svojim zvestim navijačem in si vzel čas za vse, ki so se želeli z njim podružiti in z njim izmenjati par besed.

Še posebej so se ga razveselili otroci in družine, ki so ga dolga leta spremljali in ga bodo na nogometnih igriščih zagotovo pogrešali. Udeleženci dogodka so se potegovali za privlačne nagrade, kot so podpisane spominske majice in izvodi knjige, tri družine pa so dobile možnost, da Tavaresa še pobližje spoznajo.

Nepozabni dogodek bo oboževalcem nogometnega čarovnika še dolgo ostal v lepem spominu.

Marcos Tavares s center managerko Europarka Simono Mandl (foto: Bojan Mihalič).

Fotografska razstava utrinkov bogate športne kariere

Vsi, ki želite podoživeti vrhunce Marcosove kariere v zadnjih 14 letih, si oglejte razstavo 21 fotografij, ki so jo ob koncu njegove sijajne športne poti pripravili sodelavci spletnega medija Mariborinfo. Iz arhiva so namreč izbrskali foto utrinke, ki jih je v objektiv ujel fotograf Jure Banfi.

Razstavo je z zanimivimi dejstvi dopolnil novinar portala Mariborinfo Peter Dominko.

Marcos Tavares je po druženju z navijači dejal, da se po vseh teh letih v štajerski prestolnici počuti pol Brazilca in pol Štajerca ter dodal, da bo najbolj pogrešal prav zabijanje golov.

Oboževalci nogometa so na dogodku proslavili tudi zmago NK Maribor in osvojitev 16. naslova državnih prvakov (foto: športna agencija Proelium).

Čustven zaključek kariere kapetana vijoličastih

V zgodovino Nogometnega kluba Maribor se bo zapisal z 211 zadetki in 591 nastopi. Legendarnemu napadalcu se je na zadnji tekmi v Ljudskem vrtu uresničila posebna želja – na njej je zaigral z najstarejšim sinom Marcosom mlajšim. V klubu so pred tekmo pripravili posebno slovesnost in razkrili, da bodo upokojili majico s številko devet, zahodni del tribune Ljudskega vrta pa bo od zdaj naprej nosil Tavaresovo ime.

Vsi, ki ste druženje z Marcosom Tavaresom zamudili, si lahko foto in video utrinke s ponedeljkovega druženja z legendo ogledate na Europarkovih družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Spletni medij Mariborinfo je v Europarku pripravil tudi razstavo z utrinki Marcosove kariere na zelenicah (foto: Bojan Mihalič).

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice