Foto: Patrik Rek
Študentska organizacija Univerze v Mariboru z natečajem že vrsto let pomaga še neuveljavljenim študentskim glasbenim skupinam, da pokažejo svoj potencial in se predstavijo na »velikem« odru.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je izdala razpis na natečaj za študentske/dijaške glasbene rock skupine ŠOUROCK '22.

Razpis je objavljen na tej spletni strani, rok za prijavo je 30. junij 2022.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru tako že 19. leto zapored pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost.

Zmagovalna zasedba bo prejela denarno nagrado v vrednosti 1000 evrov, podporo pri grajenju glasbene poti in več nastopov po Sloveniji.

Mladim bendom odprta pot med 'velike'

Kljub epidemiji je Študentska organizacija Univerze v Mariboru nadaljevala z izvajanjem glasbenega festivala in mladim glasbenikom omogočila, da stopijo na »veliki« oder.

Naziv naj bend ŠOUROCK 2021 so prejeli fantje iz skupine Jet black diamonds, iz Vipavske doline.

Na letošnji festival se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, imajo repertoar vsaj dveh skladb, od katerih mora biti vsaj ena avtorska.

Prijavnica in razpis za ŠOUROCK '22 sta objavljena na tej spletni strani.

Spletno prijavo morajo skupine oddati do vključno četrtka, 30. junija 2022.

Glasbene skupine, ki bodo izbrane na podlagi posnetka in opisa, se bodo na odru Študentskega kulturno-prireditvenega centra ŠTUK predstavile v treh večerih.

Skupine, ki bodo pokazale največji potencial, se bodo predstavile še v velikem – finalnem večeru, ki bo v oktobru.

»ŠOUROCK se s svojo dolgoletno tradicijo uvršča med ene najbolj uveljavljenih in največjih glasbenih natečajev za mlade glasbene skupine. Odlikujejo ga predvsem strokovna in zavzeta ekipa, pristen »rockovski« duh, skrb za mlade bende, njihovo prihodnost in kakovosten razvoj slovenskega glasbenega prostora nasploh, mnoga sodelovanja s podporniki, spoštovanje ustvarjalcev avtorske glasbe in spodbujanje povezovanja ter izmenjevanja izkušenj med mladimi talentiranimi glasbeniki. Da je ŠOUROCK dobra odskočna deska, pričajo zgodbe nekaterih skupin preteklih let, ki so s svojimi nastopi in ustvarjalnostjo že pustili pečat,« dodaja vodja projekta Anej Pevec.

Kdo sestavlja strokovno komisijo?

Strokovno komisijo v tej sezoni sestavljajo:

  • Robert Novak, profesor glasbe, manager in član rockovske zasedbe Mi2;
  • Marko Furek, profesor glasbe in član številnih znanih glasbenih zasedb;
  • Denis Jančič, eden najboljših slovenskih hard rock in rock bobnarjev;
  • Matic Mlakar, glasbeni producent in  kitarist punk-rock skupine Alo!Stari;
  • Matic Jereb, vokalist, član zasedbe Stari pes.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, podelil glavno nagrado - denarno nakazilo v višini 1000 evrov bruto, ki ga lahko skupina porabi po lastni izbiri.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru najboljših skupini omogoča piar podporo in tudi več koncertov (Gora Rocka, Festival Lent, Lampiončki, studio Glas podzemlja, ŠOUROCK'23, Castle festival …).

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice