Družina legendarnega košarkarja Marka Miliča je že vrsto let razpeta med Slovenijo in različnimi konci sveta. Prej zaradi Markove košarkarske kariere, zdaj pa se njihov svet vrti okoli tenisa.

Starejši dve hčerki, Tara in Ela Nala sta se zapisali športu z loparjem in v Italiji na Azurni obali profesionalno igrata tenis. Košarkarsko kariero je zdaj zamenjala teniška in vse, tudi počitnice, so podrejene temu cilju.

O Marku Miliču ...

Marko Milič je prvi slovenski košarkar, ki je zaigral v ameriški profesionalni ligi NBA. Slovenci pa se ga bomo najbolj zapomnili po zabijanju prek avtomobila Honda CRX na dnevu slovenske košarke.

Igralno kariero je zaključil leta 2015 in pri tem so v klubu, kjer je pusti največji pečat, ljubljanski Union Olimpiji, upokojili njegov dres s številko 12.

Kam se odpravljate na poletne počitnice?

»Ker že nekaj časa živimo na Azurni obali, na italijanski strani, naše bivanje med počitnicami združujemo prijetno s koristnim, zato si ob aktivnem športnem življenju ogledamo lingursko in Azurno obalo. Ker pa smo 'Milič team' gurmanski užitkarji, pa si na počitnicah še posebej radi privoščimo tudi dobro hrano, zelo uživamo ob italijanski izvrstni kuhinji.«

Kje boste unovčili svoj turistični vavčer?

»Ker imamo čez poletje urnik (pre)zaseden s športnimi aktivnostmi; treningi in tekmovanja, bomo turistični vavčer z velikim veseljem izkoristili v jesenskem času, ko se nam urnik malo umiri.

Takrat si želimo oddiha in dobre slovenske kuhinje, zato razmišljamo o dveh destinacijah. Navdušujejo nas Goriška Brda in Prekmurje.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice