Festival Kiblix se letos dotika predvsem virtualnih svetov, kateri so v zadnjem letu postali sestavni del naših življenj. Ukvarja se z vprašanjem, kateri in kakšni so virtualni svetovi danes?

Tokratni Kiblix, mednarodni festival umetnosti, tehnologije in znanosti, v ospredje postavlja človekovo doživljanje virtualnega sveta, hkrati raziskuje in vrednoti presečišča in ločnice med fizičnim in virtualnim. 

Festival se je začel novembra lani in poteka skozi leto 2021. Kiblix je tako kot vsi ostali dogodki zasnovan primerno covid-19 okoliščinam. 

Vsebuje umetniško-raziskovalne projekte, seminarje, tematske panele, avdiovizualne nastope, Slovenia Global Game Jam in druge aktivnosti. Vsebine so dostopne na njihovi spletni strani.

Prijavljeni projekti se dotikajo najrazličnejših tematik, ustvarjalci prihajajo predvsem iz tujine. 

Pogovori so tematsko obarvani, večinsko se ukvarjajo s temo tehnologije v življenju človeka, obravnavajo tudi problematiko pandemije. Govorci prihajajo tako iz Slovenije kot tujine. 

Festival ponuja virtualni ogled galerije KiBela in live stream prenose nastopov raznih izvajalcev. V okviru festivala potekajo tudi seminarji in praktične delavnice, ki se izvajajo preko aplikacije Zoom.

Dogodki potekajo vsak teden, zato še ni prepozno za prijavo. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice