Vir: Hamer
Ko jih bomo slišali bo tako, kot da bi nas nekdo s 'hamrom' po glavi. Tako eksplozivno na sceno stopa nov slovenski rock bend Tima Koresa – Korija in Aleša Uranjeka z imenom Hamer.

Voditelj Hitradia Center in pevec Tim Kores – Kori je pred dnevi na družbenih omrežjih začel razkrivati, da se loteva nečesa povsem novega. Zdaj ni več skrivnosti. Štirje slovenski glasbeniki so združili moči in nastal je bend z udarnim imenom – Hamer. Napovedujejo, da bo takšna tudi njihova glasba. 

Kori pravi, da je bend je nastal čisto po naključju: »Med lockdownom me je sredi belega dne poklical Aleš Uranjek, me vprašal, kako sem kaj v tej čudni situaciji. Po parih minutah pogovora sva ugotovila, da nihče od naju več ne žge. No, potem je padla ideja iz njegove strani.«

»Kaj, če bi naredila bend?«

»Kaj, če bi naredila bend?« je Uranjek vprašal Korija: »Ujel me je ravno v pravem trenutku, ker sem tudi sam razmišljal o tem. Naslednji korak je bil, da sem mu poslal par demo posnetkov, ki jih delovno poimenujem švaserija, pormašina, hamer… in tako dalje. Nakar me Uranjek takoj nazaj pokliče in reče: 'Stari, Hamer bomo! Ker ko boš slišal muziko bo isto, kot da te en s hamrom po …' Evo nas.«

Poleg Korija na ženskem vokalu in Aleša Uranjeka za bobni, zasedbo sestavlja še nekdanji član otroške zasedbe Interceptor Dragan Bagarič z bas kitaro in eden najboljših ukulelistov na svetu, Aleš Maurič.

Vir: Hamer

Nastali v najslabših časih, igrali bodo rock – od težkega do 'pocukranega'

Kakšno glasbo bo 'žgal' bend s tako udarnim imenom? »Od težkega do pocukranega,« pravi Mariborčan. 

»Govorimo seveda o rocku. Nihče ga več ne žge, zato ga bomo poskusili mi,« je še povedal in dodal, da se ne bodo prilagajali nobenemu radiu ali čemu podobnemu, ampak delajo preprosto to, kar jim je všeč. 

»Če bo ljudem všeč, super! Če pa ne bo, pa tudi okej,« še dodaja: »V najslabših časih za glasbo smo mi naredili bend in če je vsem tako vseeno, je pa nam tudi. Mi ga bomo pač žgali.«

S prvim koncertom ogreli publiko, napovedujejo še bolj vroč videospot

Led so prebili v Ljubljani v Tivoliju, kjer je bilo več tisoč ljudi pod odrom. »Ne vem, kdaj sem nazadnje imel tako tremo. Čeprav bi lahko rekli, da sem vsega hudega vajen, kar se tiče nastopanja, a vsaj štiri leta nisem bil na odru,« razlaga Kori. 

A kot pravi, je bilo nepozabno: »Energija, ljudje, žur po špili, maček drugi dan… to je to, kar smo vsi pogrešali.« 

Prvi so jih tako že slišali, ostali bomo odkrili, kakšno glasbo so 'zakuhali' že 15. septembra. Takrat namreč izide njihov prvi komad 'Po poti sonca'. »V njem je prvič kot igralka nastopila Ilka Štuhec in z mano odigrala precej goreče scene,« razkriva Kori.

Vročico pred izidom prvega videospota na družbenih omrežjih dvigajo tudi s kratkim napovednikom. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
11 (nepreverjen)

Zdaj vidim, da je Ilka končala z vrhunskimi rezultati. V smučanju mislim.

Starejše novice