Fizioterapija je ena najhitreje razvijajočih se vej medicine, ki se osredotoča na efektivno zdravljenje mišično skeletnih težav. Fizioterapija se ne osredotoča zgolj na odpravo bolečine, temveč na omogočanje dolgoročno kakovostnega življenja pacientom.

Slovenski javni zdravstveni sistem se že vrsto let sooča s problematiko predolgih čakalnih dob za obravnavo pacientov. Te čakalne dobe pogosto predstavljajo pomembno oviro za dostop do zdravstvenih storitev in lahko negativno vplivajo na zdravstveno stanje posameznikov.

Eden od načinov, kako se posameznik lahko sam efektivno sooči s svojo zdravstveno težavo, so privatne fizioterapevtske ambulante. Te postajajo vse bolj privlačna možnost za tiste, ki iščejo  efektiven in individualiziran način za odpravo zdravstvenih težav. 

Meridian-Fit je privatni fizioterapevtski center v Ljubljani, ki ponuja celovito zdravljenje poškodb in bolečinskih stanj. 

Osredotočajo se na celostno zdravljenje mišično skeletnih poškodb z namenom njihove dolgoročne odprave.

Celosten pristop k zdravljenju z uporabo najsodobnejših metod zdravljenja

Fizioterapevtski center Meridian-Fit razpolaga z najnovejšo tehniko in metodami zdravljenja, ki omogočajo hitro in učinkovito rehabilitacijo. Ponujajo širok nabor sodobnih storitev, ki temeljijo na dokazih podprte prakse in omogočajo holističen pristop k zdravljenju. 

Med njimi so terapevtski manualni pristopi, kot je miofascialna obravnava prožilnih točk, ergon terapija na fasciah, dry needling, cupping terapija in drugo. 

Poleg širokega nabora manualnih tehnik, te vključujejo še napredne  podporne terapije, kot je TECAR terapija, INDIBA, visoko frekvenčni laser Summus, in udarni globinski valovi

Kako individualni pristop k zdravljenju pripomore k efektivnemu odpravljanju poškodbenih stanj?

V fizioterapevtskem centru Meridian-Fit se vsakega pacienta obravnava individualno, saj vsak primer zahteva edinstven pristop. S temeljitim pregledom in oceno stanja pacienta ter postavitvijo ciljev se oblikuje personaliziran načrt terapije, ki je usmerjen k doseganju zastavljenih ciljev.

Individualen pristop k zdravljenju pacientov v fizioterapiji ključno vpliva na učinkovitost in trajanje rehabilitacije. Vsak pacient ima namreč drugačne telesne značilnosti in zgodovino poškodb, kar zahteva prilagojen terapevtski pristop. 

Zaposlen kader strokovnjakov fizioterapija in kineziologije upošteva da se vsak pacient drugače odziva na terapijo glede na svoje telesne značilnosti, stopnjo poškodbe ali bolečine ter druge dejavnike. Pri term sproti prilagajajo svoje delo in upoštevajo odzive in napredek pacienta.

Meridian-Fit stremi k celostni rehabilitaciji, ki ne le odpravlja simptome, temveč tudi preprečuje ponovitev težav. Cilj je vrniti pacientom polno funkcionalnost in jih pripraviti na vsakodnevne izzive brez bolečin in omejitev.

Na kakšen način poteka rehabilitacijsko zdravljenje poškodb, bolečin in bolezenskih stanj v centru Meridian–fit?

Fizioterapevtska obravnava se prične s celostno anamnezo, kjer fizioterapevt najprej pridobi pomembne podatke o poškodbi. Temu sledi temeljit pregled, kjer fizioterapevt izvede meritve in funkcionalne teste. 

Na podlagi testov, dobi odgovore kje v telesu je težava in nato izbere najbolj efektiven pristop za obravnavo poškodbe.

Zdravljenje v centru Meridian-Fit poteka v dveh fazah: akutni in kineziološki.

V akutni fazi se s pomočjo manualne terapije in instrumentalne podporne terapije usmerja v odpravo trenutnih simptomov, kot so huda bolečina, oteklina, okorelost, ter slabša gibljivost. Pri tem se uporabljajo sodobne metode, kot so TECAR terapija, Summus visoko frekvenči laser in drugi, ki pospešujejo proces celjenja, regeneracije in zmanjšujejo bolečine.

Po akutni fazi sledi kineziološka faza, kjer se s pomočjo individualno prilagojenega vadbenega programa krepi mišično-skeletni sistem in vzpostavlja pravilno gibanje. Cilj kineziološke faze je aktivno vključevanje pacientov v njihovo vsakdanje življenje in dolgoročno vzdrževanje pridobljenega stanja.

Starejše novice