V Maribor se vrača mednarodni festival Čili in čokolada.

Po dvoletnem premoru se na Trg Leona Štuklja v Mariboru zopet vrača pekoče-sladka kulinarika. V petek in soboto, 25. in 26. marca, se bo s festivalom Čili in Čokolada odprla sezona dogodkov na prostem.

Tam boste lahko pobližje spoznali in okušali kulinarične mojstrovine v organizaciji podjetja Factumevent in partnerjev.

Kaj je festival Čili in Čokolada?

Gre za mednarodni festival, ki se je v štajerski prestolnici odvijal že leta 2018 in 2019. Takrat so Trg Leona Štuklja zapolnili do zadnjega kotička.

Tudi na tokratnem festivalu se bo v Mariboru zbralo več kot 40 različnih ustvarjalcev čilijev in čokoladnih kreacij, tako iz Slovenije kot tudi iz tujine, predstavili pa bodo svoje sladke in pikantne izdelke.

»Na velik odziv računamo tudi letos, zato pridite s svojimi partnerji, prijatelji, otroci in nenazadnje mamami, ki 25. marca slavijo svoj praznik, in z nami odprite sezono festivalov na prostem,« so pozvali organizatorji.

Kaj se bo dogajalo?

Na festivalu se bodo predstavili številni razstavljavci, poskrbljeno pa bo tudi za bogat spremljevalni program in degustacije.

Organizirali bodo kreativne delavnice, delavnice za otroke in zabava tekmovanja. Prav tako se bodo gosti lahko pogovorili z mojstri čilija in čokolade in jih povprašali za kakšen recept.

Za sladkosnede bodo na voljo tudi čokoladne fontane, poslikave teles s čokolado in čokolade na tisoč načinov. Ljubitelji čilijev pa bodo lahko poskusili različne čili omake, čili vina in tudi domač kravji in kozji sir s čilijem.

Tam bosta tudi bivša tekmovalca Masterchef Slovenija

Na festivalu boste lahko srečali Adama Šerca, velikega ljubitelja čilijev in predstavnika društva Čudoviti svet čilija, ki je mnogim poznan iz priljubljenega televizijskega šova Masterchef Slovenija.

»Navdušen sem, da bom prisoten na festivalu Čili in Čokolada, ki ga ne sme zamuditi noben navdušenec nad čiliji ali čokolado, pravzaprav noben gurman,« je dejal Šerc.

Družbo ob kotlu pa mu bo delal tudi Žiga Gabrovec, finalist Masterchef Slovenija. Skupaj bosta bivša sotekmovalca pripravila poslastico in nepozabno kulinarično doživetje.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Ljudje ne morejo plačevati položnic za ogrevanje, pa bodo na sladki čili hodili? Glede na to, da se ve kdo je organizator, bodo na tem sejmišču tudi po pričakovanju oderuške cene.

Starejše novice