Le še slab mesec nas loči do božičnih sejmov in praznovanj. Če si tudi vi želite pričarati nepozabno božično vzdušje in obožujete božične sejme, imamo seznam petih najlepših, ki jih je resnično vredno obiskati, saj vam bodo ostali še dolgo v spominu.

Le še slab mesec in že se bodo v vseh večjih mestih po vsem svetu začeli božični sejmi s pravljično okrašenimi stojnicami, ki bodo s svojo podobo ustvarjale čarobno vzdušje ter nas z vonjem po piškotih vabile k sebi.

Za vas imamo seznam petih najlepših božičnih sejmov, ki jih je resnično vredno obiskati.

Ogled praznično okrašene Ljubljane

Da začutimo predbožično vzdušje nam ni potrebno zelo daleč, saj se Ljubljana s svojo decembrsko okrasitvijo uvršča med najlepše evropske prestolnice.

Za še večje vzdušje in romantiko nas ob Ljubljanici pričakuje na desetine stojnic, kjer lahko bodisi spijemo zakuhano vino, pojem nekaj sladkega ali pa kupimo kakšno unikatno darilce.

Naše pravljično okrašeno mesto pa si lahko ogledamo tudi z Ljubljanskega gradu, na katerega se lahko povzpnemo s tirno vzpenjačo ali pa se nanj odpravimo kar peš.

Advent v Zagrebu

Ali ste vedeli, da je European best destination, božični sejem v Zagrebu tri leta zaporedoma razglasil za najlepšega v Evropi?

Povsod po mestu boste opazili praznično okrašene lesene hiške, ki ponujajo vse od hrane, pijače in sladkih dobrot. Prav tako se lahko ustavite na katerem izmed glasbenih odrov, kjer se vrtijo različne zvrsti glasbe ali pa potekajo manjši koncerti z najlepšimi božičnimi pesmi.

Na trgu kralja Tomislava je čudovito in razkošno drsališče, kjer lahko drsate ali pa zgolj občudujete to glamurozno mojstrovino.

Svetujemo vam, da si za ogled predbožičnega Zagreba vzamete vsaj 6 ur, saj ponuja ogromno čudovitih kotičkov, ki jih ne želite zamuditi. Še bolje pa je, če si kje v bližini poiščete prenočišče in si to prekrasno okrašeno mesto ogledate v dveh dneh, saj ga boste lahko le tako dodobra izkusili.

Predbožični Dunaj

Ker je Dunaj izjemno veliko mesto, lahko tam najdemo kar dvajset božičnih sejmov – na dvajsetih različnih lokacijah, tisti najbolj znan pa poteka pred mestno hišo.

Čudoviti trgi na Dunaju se decembra spremenijo v čarobne božične tržnice, ki vas bodo skupaj z vonjem po svežih piškotih in punču popeljali v pravljične trenutke.

Svetujemo vam, da si za obisk predbožičnega Dunaja rezervirate cel konec tedna, saj je okrasitev tega čudovitega mesta zares razkošna, ponudba hrane, pijače, spominkov, dogodkov in drugih atrakcij pa nadvse mamljiva.

Božični sejem v Pragi

Ljudje, ki so v decembrskem času že obiskali Prago, se strinjajo, da gre za eno najlepše okrašenih mest v Evropi.

Praga v božičnem času resnično zasije v vsej svoji lepoti, saj lučke in druge praznične dekoracije še posebej poudarijo srednjeveške trge starega mesta.

Zato se boste tam počutili kot doma, k temu pa bodo pripomogle tudi tradicionalne češke pijače in jedi. Predlagamo vam, da se v Prago odpravite za dva dni, saj si jo boste le tako lahko zares dodobra ogledali in si vzeli čas za občudovanje vsega kar ponuja v tem prazničnem času.

V kolikor želite več brezskrbnosti, se na izlet v Prago odpravite s turistično agencijo, kjer vam ponujajo tudi vodene oglede številnih znamenitosti ter opis zgodovine le-teh. 

Božična Danska

Za tiste bolj pogumne in željne prave zimske pravljice bo obisk glavnega mesta Danske – Københavna, odlična izbira.

Znan park Tivoli se decembra spremeni v božično deželo in celotno mesto zažari v soju lučk. Danska arhitektura v kombinaciji z božično okrasitvijo in pravljičnimi stojnicami, kjer je ogromna ponudba lokalne hrane in božičnih daril, vas bo resnično očarala.

Seveda si boste morali za ta predbožični izlet vzeti več  kot le en dan, saj je že sama pot na Dansko precej dolga. Ker pa gre za deželo, kjer so pozimi še posebej nizke temperature, nikar ne pozabite na topla oblačila in obutev, ki jih boste po akcijskih cenah našli v trgovini Hofer, saj boste lahko lepote Københavna uživali le, če vam bo dovolj toplo in udobno.

S pravo družbo je povsod lepo

December je mesec pričakovanj, veselja, odprtosti, čarobnosti ter vonja po kuhanem vinu in prazničnih piškotih, ki jih ponujajo številna praznično osvetljena mesta. Hkrati pa je to tudi čas za druženje z ljudmi, ki nam veliko pomenijo.

Zato vedite, da ne glede na to, v katero mesto se boste odpravili v tem prednovoletnem času, če bo družba prava, bo povsod lepo.

Komentarji (0)

Starejše novice