Standup maratonec Andrej Težak Tešky se je poškodoval pri teku, a ga to ni priklenilo na fotelj.

Zadnje dni ste lahko komika Andreja Težaka Teškyja, sicer neumornega maratonca in neutrudnega mendžerja festivala Panč, srečali z berglami. Med tekom se je poškodoval in si zvil gleženj.

»Na srečo si ga nisem zlomil, a je vseeno tečno, zgleda pa zadeva bolj grozno, kot dejansko je,« pravi in dodaja: »Ni dobro biti na berglah, saj mi je tek skoraj edino veselje, ki mi je ostalo v teh časih.«

A ga to ne ustavi pri gibanju in ohranjanju kondicije. »Pred dnevi sem v Mariboru prehodil deset kilometrov na berglah. Ponavadi sicer dnevno pretečem dvajset in več kilometrov, zdaj pa sem po isti poti naredil pet v eno in pet v drugo smer domov. Ni slabo,« pravi v smehu.

Tešky velja za »dobrodelnega maratonca«, v sklopu projekta Boterstvo je na štirih dobrodelnih tekih zbral že več kot 40.000 evrov za otroke iz revnih družin, poleti pa cela dva dni tekel po Rožniku in se v tem nenavadnem letu ukvarjal z organizacijo letošnje edicije Panča in rockovskega odra na Lentu, katerega programski vodja je že nekaj let.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Židan parazol (nepreverjen)

Najpret sen misla, ka je toti pohod oprava kak petkov protestnik proti vladi. Zodje cajte je vse mogoče!

Starejše novice