Foto: Xela
Dejana Krajnca javnost pozna kot vedno nasmejanega, odpičenega pevca z visoko irokezo, ki mu je vedno uspelo povezati in nasmejati tako starejše kot najmlajše. Skoraj deset let je bil glas uspešne glasbene skupine Poskočni muzikanti.

Pred dobrim mesecem dni je v javnosti zavihrala novica o tem, da poskočni Dejan Krajnc stopa na samostojno pot. Vsem svojim oboževalkam in oboževalcem je med drugim obljubil, da že zelo kmalu prihaja nekaj novega in nenormalno lepega.

Svojo obljubo bo seveda tudi držal. Novi Dejan Dogaja tako danes v svet pošilja svojo prvo skladbo 'Nenormalno lepo', za katero pa je posnel tudi videospot.

»Ime predstavlja in izraža točno to, kar sem. Enostavno – vedno mi dogaja. Ideja za ime se je porodila mojemu dobremu prijatelju Janu Plestenjaku. On je vedno bil in vedno bo moj vzornik. Je glasbenik in človek z veliko začetnico. Poleg Jana pa ne smem pozabiti na vse tiste, s katerimi pripravljam nove projekte in skladbe. Hvaležen sem, da imam ob sebi ljudi, ki so se v glasbeni svet že zapisali kot veliki mojstri in od katerih se lahko učim ter izoblikujem v to, kar si želim postati,« pravi Dejan.

Zdaj Dejan Dogaja premierno predstavlja svoj prvi solo komad z naslovom 'Nenormalno lepo'. Za melodijo je poskrbel Maj Vlašič, ki se kljub svoji mladosti lahko pohvali kot eden izmed najplodnejših slovenskih avtorjev, pod besedilo skladbe pa se je podpisal »hit-mejker« Rok Lunaček, ki z Dejanom sodeluje že dolgo časa. Poleg tega da se je Jan Plestenjak domislil imena Dejan Dogaja, je tudi v besedilu skladbe pustil del sebe.

Legendarni Matjaž Vlašič je v glasbenem studiu poskrbel, da je bilo vse na svojem mestu in kot umetniški vodja uredil, da je bilo delo producenta in oblikovalca tona Mihe Goršeta lažje.

»Hvaležen sem, da imam ob sebi velike mojstre, ki imajo glasbo zapisano v srcu. Skupaj smo ustvarili nekaj novega, nenormalno lepega in zelo posebnega,« je dejal Dejan in dodal, da pri tem projektu ni bilo nič prepuščeno naključju, temveč skrbno pripravljeno in izpeljano na najvišjem nivoju: »Nenormalno lepo je skladba, s katero uradno začenjam svojo novo zgodbo. Lahko rečem, da je to prelomnica v moji karieri in si zato upam trditi, da jo bodo tudi poslušalci vzeli za svojo.«

Enako skrbno pa je Dejan izbral tudi svoj t. i. Dogaja band, ki ga sestavljajo štirje mladi fantje iz Notranjske in Primorske. 25-letni Tilen Tomšič je učitelj razrednega pouka in multiinstrumentalist, ki se je na slovenski odrih že večkrat dokazal kot izredno zanesljiv glasbenik, 27-letni Rudi Doles je vzgojitelj predšolskih otrok in kitarist, ki v ekipi skrbi za zvrhano dozo humorja.

Anže Počkar, 22 let, je študent tolkal na Akademiji za glasbo v Ljubljani in svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko, 19-letni Andraž Prelec pa študent Fakultete za šport in hkrati edini v skupini, ki se lahko pohvali s svojim izklesanim telesom.

Videospot je Dejan Dogaja posnel v sodelovanju s prijateljem Žigo Gjurom. Snemanje videa je bilo izredno zahtevno, sploh ker je Dejan igral kar dve različni vlogi – starega Dejana, vsem poznanega zaradi visoke frizure, ki ponazarja preteklost, in novega Dejana, ki predstavlja prihodnost. Poleg tega, da si je Dejan v treh snemalnih dneh kar 30-krat razdrl in spet postavil irokezo, sta bila za potrebe snemanje prisotna kar dva Dejanova dvojnika.

»Želim si, da se bomo kmalu spet lahko skupaj družili in zabavali na koncertih. Takrat vam obljubim, da bomo Dejan in moj Dogaja band poskrbeli za najboljši žur, skupaj pa bomo Nenormalno lepo prepevali vse do zgodnih jutranjih ur,« je še dejal.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Žalost (nepreverjen)

Zdaj v teh korona časih se lepo vidi koliko psihičev premore Slovenija.

Starejše novice