Šokantna novica je prišla nekaj dni po tem, ko je hčerka objavila, da je oče na respiratorju

Iz Beograda prihaja šokantna novica o smrti Miše Aleksića, basista in ustanovnega člana Riblje Čorbe. Novico, da je 68-letni glasbenik zaradi komplikacij okužbe s covid-19 pristal na respiratorju, je pred dnevi objavila njegova hčerka Mina.

Kot je zapisala, so se na družinskem kosilu še pred tedni hecali, kako bodo enkrat proslavili konec epidemije.

Aleksić je bil od 13. novembra v beograjski kliniki Bežijanska kosa, zadnje dni pa se mu je stanje rapidno slabšalo. Umrl je danes zjutraj, poročajo srbski mediji.

Bora in Miša na razprodanem akustičnem koncertu Riblje Čorbe v Cankarjevem domu leta 2016 (foto: Mimi Inhof).

Aleksić je kariero začenjal leta 1970 kot kitarist in vokalist zasedbe Rojali. Naslednje leto se je z bendom Šaj-Muh-Fuh za krajši čas odpravil v ZDA in po povratku zagnal novo ekipo pod imenom SOS.

Hard rock zasedba je sčasoma zamenjala nekaj članov in konec sedemdesetih sta v njej pristala tudi Rajko Kojić in Vicko Milatović. Ko se je bendu pridružil Bora Đorđević, nekdanji sovokalist Rani Mraz, so si spremenili ime v Riblja Čorba. Bend je (p)ostal eden najpopularnejših predstavnikov tako imenovanega jugoslovanskega rocka.

Miroslav Miša Aleksić, 1953-2020 (foto: Mimi Inhof).

Miša je bil v bendu zadolžen za poslovne odločitve, skladbe je pisal tudi za druge izvajalce (Zdravko Čolić, Džezi bel in drugi), prav tako pa se je večkrat podpisal kot producent za bende kot so Minđušari, Run Go in Ratnici podzemlja.

Dolga leta vodil glasbeno trgovino v Beogradu, 2012 pa izdal knjižno avtobiografijo pod naslovom Uživo! Avtobiografija!

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JBT (nepreverjen)

Naj mu bo lahka zemlja ....

Katja7 (nepreverjen)

Nehajte ze enkrat s to jugonostalgijo.

Starejše novice