Foto: Boris Krabonja
Dubioza kolektiv so postali pravi uporniki oziroma UP-orniki, saj so si nadeli majice mariborskega humanitarnega društva UP-ornik, ki ga vodi Boris Krabonja.

Boris Krabonja, ustanovitelj in predsednik društva UP-ornik s sedežem v Mariboru, se je na družbenem omrežju Facebook pohvalil s fotografijo, na kateri pozira s člani zasedbe Dubioza kolektiv.  

Skupina je sicer prepoznana predvsem v prostoru nekdanje Jugoslavije, s svojimi uspešnicami v angleščini pa je prodrla tudi v mednarodni prostor. Pesmi, ki so mešanica reggaeja, duba in rocka s tradicionalnimi zvrstmi Balkana, vsebujejo kritiko nacionalizma in družbenih krivic balkanskega postvojnega sveta. 

Podobno trdi tudi Krabonja, ki pravi, da so fantje »v prvi vrsti veliki uporniki zoper človeške neumnosti in omejenosti«.

Do srečanja med Borisom Krabonjo in člani Dubioze je prišlo na Festivalu Lent v letu 2019, ko mu je prijateljica Berkisa uredila srečanje z glasbeno skupino, ki so ga presenetili tako, da so si nadeli majice društva UP-ornik.

»Na koncu koncerta so res vsi prišli z našimi majicami in imel sem to čast, da sem lahko povedal nekaj besed na koncu njihovega koncerta,« je še za Mariborinfo povedal Krabonja.

Društvo UP-ornik sicer sestavlja ekipa prostovoljcev, ki skupaj gradijo zgodbo, ki temelji na želji po zagotavljanju večje enakosti, dostojnem življenju starejših ljudi in grajenju bolj solidarne družbe.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Podpišem ... vrni se Valter!

febo iz limbuša (nepreverjen)

moj sosed Dejan
ki je drugač
peder po poklicu
nosi vedno kratke hlače

Starejše novice