»Sem mama in imam dovolj!« je jasna znana moderatorka in piarovka Anita Mlakar (foto: Mediaspeed).
Svetovalka za odnose in komunikacijo z javnostmi Anita Mlakar se je na družbenih omrežjih odzvala na ponovno omejitev neposrednega dela v šolah.

Od ponedeljka naprej bo pouk v osnovnih šolah od 5. razreda dalje in v srednjih šolah potekal na daljavo, za visoke šole in univerze velja priporočilo, da se izvedejo aktivnosti, kolikor je mogoče, na daljavo.

Na slednje se je odzvala znana štajerska piarovka in moderatorka Anita Mlakar, ki pravi, da je upoštevala vsa priporočila in ukrepe vlade, a ima zdaj dovolj.

»Ogrozili in oškodovali ste najbolj ranljivo populacijo, najprej z zahtevo po nošenju mask ves čas trajanja pouka, ki ste jo po 14 dnevih umaknili, brez opravičila, da je šlo za zmoto. Zdaj pa ste se odločili, da jim vzamete šolo, vrstnike, da jih posedete za računalnike in ločite od življenja tam zunaj,« navaja.

Kot pravi, gre za populacijo, ki je v tem korona kaosu najmanj ogrožena: »Populacijo, ki je večji del dneva v krogu vrstnikov, ki niso okuženi, ki jih ne ogrožajo. V naši šoli nimamo niti enega okuženega, pa vendar jim ta v ponedeljek zapira vrata in jih sili, da se učijo od doma.«

Ob tem dodaja, da je šola varno zatočišče v teh kaotičnih časih, »stičišče vrstnikov, ki jih je seveda strah v tej situaciji, a vendar ko se najdejo skupaj vidijo, da življenje gre naprej, da smo vsi v isti situaciji, da se še lahko družijo, pogovarjajo o tem, kaj se dogaja in zmanjšujejo ta strah in negotovost. Se učijo a hkrati nasmejijo in družijo. Tolažijo med seboj. Zdaj pa bodo zaprti v sobice, pred računalnike in ta varen del jim bo odvzet.« 

»Zato vas sprašujem, ZAKAJ? In če nam boste podali strokovno razlago, ki stoji za dejstvi in opravičuje tako potezo, bomo morda celo sprejeli. Brez odgovorov pa tokrat ne bo šlo,« še vztraja svetovalka za odnose in komunikacijo z javnostmi.

Celoten zapis Anite Mlakar preberite v spodnji Facebook objavi.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
baba od župana (nepreverjen)

če imaš dovolj se pa umij

Vsekakor bi sole (nepreverjen)

uradi, podjetja ... morali biti zaprti

Default (nepreverjen)

Prav je napisala

Ne gre za mame (nepreverjen)

ampak za zdravje vseh !

In reply to by Default (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

ti si šele eno tele

In reply to by Default (nepreverjen)

Starejše novice