Za dobra dela mu nihče ne bo postavil spomenika, a bralci ste ga našli in Sloveniji smo skupaj razkrili njegovo zgodbo. S svojimi glasovi pa ste ga podprli tudi bralci, saj ste mu jih namenili največ. Čestitamo in hvala, heroj korone!

Heroj korone je v akciji, ki je potekala na največji slovenski mreži regionalnih spletnih medijev od januarja 2021, postal Tim Baumkirher.

19-letni Tim, dijak Šolskega centra Novo mesto, je v času največje krize med epidemijo pomagal na oddelku s covid pozitivnimi bolniki v Trubarjevem domu upokojencev Loka pri Zidanem mostu.  

Spomnimo. V prvih dneh oktobra se je v Trubarjevem domu upokojencev Loka pri Zidanem Mostu pojavila prva okužba z novim koronavirusom, ko se je okužil eden izmed stanovalcev doma. Po nekaj dneh se je okužba tako razširila, da je bila okužena tretjina zaposlenih in okoli 60 stanovalcev. 

Ker je srednješolec Tim v omenjenem domu že delal, so ga povprašali, če je pripravljen delati tudi v času epidemije.

»Ker sem vedel, kakšen je izpad kadra, poleg tega pa še niso vsi zaposleni primerni za delo s covid pacienti, sem jim rekel, da me lahko premestijo na covid enoto. Tukaj sem lahko na lastne oči videl, kaj koronavirus res povzroči in kako naporno je trenutno za zdravstvene delavce,« nam je zaupal Tim. 

Timov delovni dan se je začel zjutraj ob 6.20, ko je nadel skafander in se lotil dela z obolelimi starostniki. Z večerno nego, ko so stanovalce pospremili spat, se je zaključila njegova 13-urna delovna izmena.  

Tim delo v domu še vedno opravlja: »Tudi v prihodnje imam namen še ostati v domu. Ujeli smo se s kolektivom, prav tako pa mi odgovarja delo.«  

Kot pravi, mu je takšno delo prineslo predvsem veliko praktičnih izkušenj in dodatnega znanja, predvsem pa je ponosen, da se je ob delu tudi osebnostno razvil. 

Kot heroj korone z najštevilčnejšo podporo bo Tim s strani Nove KBM prejel kartico z vrednostjo 500 evrov, Radenska mu bo podarila 15 paketov njegove najljubše pijače, ki jo polnijo, Lidl Slovenija darilno kartico v vrednosti 30 evrov in Loterija Slovenije paket srečk. 

Čestitamo in hvala, heroj korone!

Da so pogumna in srčna dejanja, tista, ki stopajo iz povprečja, dobila obraz, so omogočila uredništva Ljubljanainfo, Mariborinfo, Ptujinfo in Sobotainfo ter pokrovitelji akcije Heroji korone Nova KBM, Lidl Slovenija, Radenska, Loterija Slovenije, Telemach – pooblaščeni prodajalec BTC Murska Sobota in iPROM.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice