Foto: Jure Banfi
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 17. septembra, opravili 6247 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1248 novih okužb, gre za 20-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 42.674 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 6703 PCR testiranjih potrdili 1143 novih okužb. Šlo je za 17,5-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 12.943 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Hospitaliziranih 360 oseb

Trenutno je v bolnišnicah hospitaliziranih 360 covidnih bolnikov, od tega je 91 pacientov na intenzivni negi. 

Včeraj smo zabeležili dve novi smrtni žrtvi s koronavirusom. Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4494 oseb.

Vir: Vlada RS

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

ČE NE BI VSAKEGA KI GA BOLI GRLO ALI GLAVA HOSPITALIZIRALI POTEM BI BILO ŠTEVILO HOSPITALIZIRANIH TAKŠNO KOT 2 MESECA NAZAJ, TOREJ 25-30...RESNO BOLANI SO SAMO TISTI KI RABIJO KISIK NE PA UBOGI REVČEKI Z MINIMALNIMI SIMPTOMI PA TAKOJ V BOLNICE HAHAHAHA, ČE BI 2019 REKEL DA MAŠ GRIPO IN SE SLABO POČUTIŠ BI TE NAGNALI IZ UKC-JA AMPAK KER PA JE TO STRAŠEN COVID PA TAKOJ HOSPITALIZIRAT, VEČ HOSPITALIZIRANIH = VEČ COVID DODATKOV

Koncajte novin… (nepreverjen)

Če dvakrat kihneš pristaneš v bolnici. Za virozami smo včasih kak dan odlezali, pili caj in ko vročine ni bilo več normalno živeli. Sedaj pa vsakega, ki pride k zdravniku dajo v bolnico, da se številke umetno veča. Kdo so ljudje na intenzivni- iz dos, stari, polni pridruženih bolezni. A novinarji ste le trobilo, niti malo ne razišcite, saj če bi bi morali poročati o velikem številu cepljenih, ki so pristali v bolnici, čeprav nas prepričujejo, da bomo imeli lažjo obliko. Larifari..

Starejše novice