Mlada podjetnika sta malo za šalo, malo za res poskusila, kako bi v Sloveniji zaživela prodajalna dreka. Odzivi nad malo nenavadno idejo so navdušujoči.

Januarja je socialno omrežje Facebook zajel velik kup »dreka«. Ja, prav ste prebrali. Stran Pošljidrek.si je v samo enem tednu kliknilo več kot 300.000 uporabnikov Facebooka. V prvi uri, ko se je registrirala stran, je požela 300 klikov, iz minute v minuto pa je bila klikanost večja. Vse več ljudi se je odločilo, da se bo bivšemu partnerju, zahtevnemu šefu ali sitnemu sodelavcu maščevalo, tako da so mu poslali paketek konjskega dreka.

»Dajva probat!«

Pošljidrek.si je nastal malo za šalo, malo za res. Mlad par, oba delata v prodaji, sta se hotela preizkusiti, ali sta iz »pravega testa« za prodajo in sta se odločila, da bosta poskusila. Po vzoru podobne ameriške storitve, ki je bila pravi bum, sta v naš prostor pripeljala slovensko različico.

Senzacija med Slovenci

Sta bila uspešna? Stran je postala prava senzacija. V enem tednu si je stran ogledali čez 300.000 ljudi, zaslužila sta 1.500 evrov. »Ker nisva bila prepričana glede zakonov in pravne podlage, sva dejavnost po desetih dneh zaprla. Dogovarjamo se za prodajo ideje naprej,« pojasni Tara Ahačič. 

Komu so pošiljali drek?

»Tri naročila so prišla takoj, ko smo registrirali stran,« se spominja Tara Ahačič. Predvideva, da so bila prva naročila verjetno bolj potešitev radovednosti, ali bo drek res prišel na prejemnikov naslov. »Potem pa je šlo zares. Naročila so prihajala.« Naročniki so lahko paketku konjskega dreka, zapakiranega v lepi darilni embalaži, okrašeni s srčki in rožicami, dodali sporočilo. 

Ko te v nabiralniku pričaka nenavadno darilce

Kot pove sogovornica, se ukvarja s konjeništvom. Tako sta mlada podjetnika dobila konjski drek. V trgovini sta nakupila simpatične darilne embalaže z rožicami, srčki. Živalske iztrebke sta zapakirala v vakuumsko vrečko, da ni uhajal smrad. Pripisala – po želji naročnika – sporočilce in zapakirala ter poslala na naslov. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dreko (nepreverjen)

Drek

Mamica 200 (nepreverjen)

Pustila si me
To dobis namesto Zajca

Starejše novice