FOTO: Mediaspeed
Konec maja se bo v Sloveniji dogodilo evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu »Vino Euro 2018«.

Že kar peto tovrstno prvenstvo se bo odvilo med 29. majem in 2. junijem v Mariboru in Goriških Brdih ter z zaključnimi boji v Beltincih in Murski Soboti.

Na ta način želi Zveza vinarjev Vinska reprezentanca Slovenije dogodek izkoristiti kot platformo za dvig vinske kulture v državi ter se predstaviti kot izjemna vinska, kulinarična in turistična destinacija. Pričakujejo udeležbo več kot 200 igralcev iz osmih držav, več kot 80 svetovno znanih tujih vinarjev in skupaj predstavitev več kot 300 vin iz osmih držav.

FOTO: Mediaspeed

Na mednarodnem dogodku amaterskega nogometa na »velikem« igrišču z delno prilagojenimi pravili bodo nastopile reprezentance Slovenije, Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije, Švice ter dodatni reprezentanci Češke in Portugalske. Reprezentanca Slovenije je na zadnjem evropskem prvenstvu leta 2016 v Meinzu (v Nemčiji) osvojila prvo mesto in tako že tretjič v zgodovini postala evropski prvak. Žreb je tokrat Slovencem namenil podprvake Nemce, odlične Madžare in Švicarje.

Tekmovalni del bo tako potekal v naših najbolj vinorodnih okoliših – Goriških Brdih in v Mariboru, izločilni boji pa se bodo nato preselili v Pomurje, kjer bodo polfinalne tekme odigrane v Beltincih in Bakovcih. Tekme za 5. in 7. mesto bodo odigrane v Beltincih in Rakičanu. Tekma za 3. mesto in veliki finale pa na stadionu Fazanerija v Murski Soboti.

FOTO: Mediaspeed

Tudi ekskluzivni mednarodni vinski festival

V sklopu dogodka bo potekal tudi ekskluzivni mednarodni vinski festival, na katerem bodo vsi gosti ob spremljanju zaključnih bojev prvenstva imeli priložnost poskusiti odlična vina gostujočih držav.  Festival se bo odvijal na dan velikega finala, v soboto, 2. junija, med 11. in 21. uro, pred stadionom Fazanerija v Murski Soboti.

FOTO: Mediaspeed

FOTO: Mediaspeed

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice