Slika je simbolična.
Ali stroka razmišlja v smeri ustavitve ali omejitve cepljenja z vektorskimi cepivi? Bojana Beović je poudarila, da je v igri več opcij.

Komisija, ki je bila imenovana za obravnavo primera smrti ženske po cepljenju s cepivom Janssen, je soglasno ocenila, da je bil tragični zaplet zagotovo povezan s cepljenjem. 

Minister za zdravje Janez Poklukar je napovedal, da bo posvetovalni skupini za cepljenje predlagal ustavitev cepljenja z cepivom Janssen v Sloveniji, razen v primeru, če bo to posameznik izrecno zahteval.

Beović: »V igri je več opcij«

Vodja posvetovalne skupine za cepljenje pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Bojana Beović, je povedala, da je v igri več opcij.

Mogoče je, da bosta obe vektorski cepivi za uporabo omejeni, razen ob izrecni želji posameznika ali ob kontraindikacijah po predhodnem cepljenju s cepivi mRNK.

Druga od možnosti je, da se na navedeni način omeji cepivo AstraZenece, popolnoma prepove pa uporabo cepiva Janssen.

Po tretji možnosti pa bi popolnoma prepovedali uporabo obeh cepiv. »To je stvar dogovora v skupini,« je napovedala Beovićeva.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

VSI KI STE BILI DOVOLJ FUKJENI DA STE SE CEPLI S TEM DREKOM SE ORGANIZIRAJTE V MASOVNO SKUPINO IN NAJEMITE ODVETNIKE IN ZAHTEVAJTE VEČ MILIJONSKE ODŠKODNINE OD DRŽAVE, TISTI KI JE ODOBRIL IN VSILJEVAL JANSEN CEPIVO KOT "VARNO IN UČINKOVITO" ČEPRAV SAMI NISO NIČESAR PREVERJALI PA GA STERAT V ZAPOR ZA 30 LET

Starejše novice