Prenos prijave možen le še danes.

Bodoči dijaki oziroma kandidati, ki so si pri svoji izbiri srednje šole v minulih dneh premislili, lahko svojo prijavo samo še danes prenesejo na drugo šolo oziroma izobraževalni program. Z izjemo primerov, ki jim botrujejo opravičljivi razlogi, takšen prenos pozneje ne bo več možen.

Pri odločitvi za spremembo prijave je smiselno posvetovanje s starši in svetovalnimi delavci, svetujejo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Možne tudi omejitve

Medtem ko srednje šole sprejemajo vse prenesene prijavnice, pa v primeru prevelikega vpisa lahko postavijo tudi omejitve, o katerih bodo prijavljene obvestili najpozneje do 6. junija.

V prihodnjem šolskem letu je v srednjih šolah na voljo 23.644 mest, poroča STA. Podatki ministrstva obenem kažejo, da je prispelo skupno 18.163 prijav. Osnovnošolsko izobraževanje letos zaključuje 17.085 učencev. Lani so jih našteli 363 več.

Na posameznih šolah so sicer že v tekočem letu začeli izvajati nekatere programe tudi v vajeniški obliki, mreža šol, ki uvajajo vajeništvo, pa naj bi se s šolskim letom 2018/2019 še razširila.

Predvidoma bo vajeništvo moč opravljati v devetih programih, kar je pet več kot letos. Zanje so prejeli 72 prijav.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice