Mama samohranilka Helena Čampa bo s svojima sinovoma obdržala dom. 70.000 evrov je zbirala vsa Slovenija in jih kot kaže tudi zbrala.

Čampova je danes namreč kot edina v Murski Soboti vplačala varščino za tri četrtine hiše, do 25. februarja pa mora poravnati celo kupnino. S pomočjo sodržavljanov, ki v takih akcijah znajo priskočiti na pomoč, bo Heleni, kot vse kaže tudi uspelo.

»Najprej bom objela mojega otroka, ker me pogreša, potem se bom pogovorila še s starejšim sinom in dedkom, ki me čakajo. Potem bom najbrž izklopila telefone, ta vikend bo namenjen samo moji družini,« je Helena Čampa povedala takoj po koncu dražbe.

Zmaga v prvi etapi, a dela je še veliko

Streho nad glavo so ji pomagali rešiti vsa Slovenija in celo ljudje iz tujine. Med dobrosrčneži, ki razumejo človeško stisko, so tudi prostovoljni gasilci z Loga pri Brezovici. »Zelo sem ponosen, da je toliko ljudi s tako pozitivno energijo, ki čutijo stisko sočloveka,« je pristavil Pavel Remškar iz PGD Log pri Brezovici.

Helena slavi zmago v prvi etapi. A precej dela jo še čaka. Dobri ljudje bodo njej in družini stali ob strani še naprej. Vsem, ki so začutili to stisko, iz srca hvala, še sporoča ganjeno.

»Hvaležna sem vsem, ki so pripomogli k temu, da smo lahko danes kupili naš dom, da so mi stali v podporo, da so dihali z mano in brez njih tega trenutka danes ne bi bil tak kakršen je,« je še dodala.

Spomnimo, da se je mati samohranilka z dvema otrokoma znašla v veliki stiski. Eden od otrok je namreč invalid s hudo epilepsijo, drugi je študent, ki pa nima rednih prihodkov. Za nameček je ostala še brez partnerjeve pomoči in tako se je tri četrtine hiše, v kateri je živela z otrokoma, znašel na dražbi.

Toda ljudje so tudi tokrat znali priskočiti na pomoč, odzvali so se tudi športniki, svoj delež so prispevali tudi Luka Dončić, Jaka Bijol in Tim Gajser. Čampovo je danes na dražbi v Murski Soboti spremljal tudi Miran Stanovnik, nekdanji motociklist, zdaj pa župan Loga.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice