100.000 gospodinjstev bo jutri ostalo brez programov POP TV in Kanal A. Ste med njimi?

Programa POP TV in Kanal A od jutri naprej ne bosta več dosegljiva gledalcem, ki televizijo spremljajo le prek navadnih strešnih oziroma sobnih anten. Medijska hiša Pro Plus se je namreč odločila, da ju ne bo več oddajala prek prizemne mreže oddajnikov, tako da bosta odslej dosegljiva le prek ponudnikov kabelske oziroma satelitske televizije.

Prizadetih več kot 100.000 gospodinjstev

Izklop oddajanja programov POP TV in Kanal A preko prizemne mreže oddajnikov se bo zgodil takoj po prenehanju programske sheme iz 15. na 16. januar, so za STA v petek pojasnili v Pro Plusu.

Ta korak naj bi prizadel več kot 100.000 gospodinjstev. Po podatkih zadnje terenske raziskave pomlad 2016, ki jo je opravilo podjetje AGB Nielsen, namreč živi v gospodinjstvih s prizemnim signalom 12,5 odstotka prebivalstva Slovenije, starejših od štirih let, je poročal spletni portal Žurnal24.

Že ob napovedi te poteze v začetku decembra so v Pro Plusu pojasnili, da je sicer gledalcev, ki njihove programe spremljajo prek kabelskega, satelitskega ali optičnega priključka katerega od ponudnika teh storitev, iz leta v leto več. Razlog za to so bogatejša programska ponudba, boljša kakovost slike, pa tudi zagotavljanje dodatnih storitev za gledalce, prilagojenih sodobnemu življenjskemu stilu in skladnih s tehnološkim napredkom.

Slovenija je sicer s država z enim najnižjih deležev gledalcev, ki TV-programe spremljajo prek sobnih in strešnih anten v Evropi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice