Na Pošti Slovenije s projektom Božičkova pošta otroke po vsej Sloveniji že okroglih deset let spodbujajo k pisanju ter pošiljanju želja in dobrih misli.

V desetih letih je Božiček od otrok iz Slovenije prejel veliko pisem in risbic, samo v lanskem letu se jih je nabralo kar 22.000.

Zaradi epidemije koronavirusa projekt otroke letos nagovarja, da Božičku pišejo posamično od doma ali v skupini iz vrtca in šole.

Na Pošti Slovenije so poudarili, da ima Božičkova pošta posebno dobrodelno noto: »Otroke spodbuja k pisanju in razmišljanju o dobrih delih, za vsako prejeto pismo pa bo Pošta Slovenije letos 10 centov namenila dobrodelnemu projektu Čarobna zima in tako otrokom širom Slovenije, ki si tega ne morejo privoščiti, omogočila lepše preživljanje prazničnih dni.«

Božiček bo otrokom letos podaril lutkovno predstavo

Otroci lahko Božičku pišejo do 18. decembra letos na naslov: Božiček, Za pravljičnimi vrati Poštarja Pavlija 7, 2002 Maribor.

Božiček otrokom letos ne bo odgovarjal. Si bodo pa zato vsi otroci v krogu svojih družin lahko ogledali virtualno lutkovno predstavo Zverjašček v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Lutkovna predstava bo na ogled od 15. decembra 2020 do 15. januarja 2021. Javni dostop bo mogoč prek spletne strani Pošte Slovenije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice