13. novembra obeležujemo mednarodni dan prijaznosti, ki v našem vsakdanu žal ni več samoumevna. Simbol prijaznosti so lahko tudi nogavice.

Na mednarodni dan prijaznosti bo 2.000 parov nogavic našlo nove lastnike, slovenske brezdomce.

Pri distribuciji nogavic bo pomagalo društvo Kralji ulice, ki se ukvarja z brezdomstvom in z njim povezanimi pojavi.

Projekt Prijaznost greje sta kot častna pokrovitelja podprla tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnost Ksenija Klampfer in mariborski župan Saša Arsenovič. Oba se bosta dogodka tudi udeležila.

Podrobnejše informacije o predaji nogavic kot simbola prijaznosti bodo organizatorji akcije še sporočili.
 

Neuporabne nogavice spreminjajo v igrače

Projekt Prijaznost greje povezuje brunšviško podjetje Retorik in mariborski zaposlitveni center Avantus. Podjetje Retorik s skupino Prijazno je biti prijazen na družbenem omrežju Facebook spodbuja ljudi k spreminjanju sveta v prijaznejšega.

Zaposlitveni center Avantus se kot partner v proizvodnem sistemu ukvarja z likanjem nogavic, iz odpadkov neuporabnih novic pa izdelujejo igrače. Pri njih so zaposlene invalidne osebe, ki jim z delom dajejo priložnost za gradnjo samostojnega, dostojnega in neodvisnega življenja.

Foto: Zaposlitveni center Avantus, Facebook

»Prijaznost je nekaj, kar posameznika nič ne stane, vsak si jo lahko privošči in vsak je je rad deležen. Ob mednarodnem dnevu prijaznosti se bomo spomnili na tiste, ki jih je družba porinila na rob in ki še redkeje kot vsi mi v svojem vsakdanu slišijo prijazno besedo ali so deležni prijaznih dejanj – v ospredje bomo ob pomoči Kraljev ulice postavili slovenske brezdomce,« so napovedali organizatorji projekta Prijaznost greje.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Bi bilo boljse,da jim podarite liter vina.Bi bili bolj zadovoljni,garantiram.Poglejte malo globlje in iz psiholoskega vidika.Alkohol jim da zadovoljstvo,ne nogavice,ki bi jih naj grele.

Starejše novice