Slovenija je dobila prvih 25 kongresnih ambasadorjev in ambasadork Slovenskega ambasadorskega programa, ki so zaslužni, da smo v Sloveniji lahko uspešno gostili številne mednarodne kongrese in druge poslovne dogodke.

Letošnje leto je prelomno leto za slovensko kongresno industrijo. Po dolgih letih prizadevanj Kongresnega urada Slovenije in njegovih članov je bil letos zagnan projekt Slovenski ambasadorski program.

Častno pokroviteljstvo dogodka je prevzel predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor

»Projekt je zastavljen v skladu z dobrimi praksami v tujini, kjer destinacije beležijo številne uspehe prav na račun uspešnega razvoja in vodenja kongresnih in konferenčnih ambasadorskih programov,« pravijo na Slovenski turistični organizaciji.

Internacionalizacija Slovenije

Letošji nominiranci kongresni ambasadorji in ambasadorke so zdravniki, znanstveniki, profesorji, raziskovalci in drugi strokovnjaki z različnih področij, ki so pripomogli k internacionalizaciji Slovenije.

Pogoj za nominacijo v letošnjem letu za imenovanje v naziv kongresna ambasadorka oziroma kongresni ambasador je organizacija znanstveno-strokovnega ali poslovnega dogodka z minimalno 100 udeleženci in z vsaj polovično mednarodno udeležbo. V zagonskem letu je komisija upoštevala dogodke, ki so se odvili v obdobju od leta 2014 do vključno 2018. 

Prednost so imeli dogodki regionalnih, evropskih in mednarodnih oziroma svetovnih združenj, ki so v izbrano destinacijo pripeljali čim višjo mednarodno udeležbo ali pa so bili izrednega mednarodnega pomena. 

Med prvimi izbranci trije mariborski profesorji

Kongresni urad Slovenije upravlja slovenski ambasadorski program na nacionalni ravni v tesnem sodelovanju z destinacijskimi klubi, ki delujejo na lokalni ravni tudi v Mariboru.

Z Univerze v Mariboru so profesorji doktor Sandi Klavžar, doktor Iztok Podbregar in doktorica Tatjana Welzer Družovec prejemniki častnega naziva kongresni ambasador oziroma ambasadorka.

Promocija Slovenije

Slovenski ambasadorski program je znatnega pomena za večji uspeh Slovenije na področju internacionalizacije znanosti, strokovnih ved, gospodarstva in športa.

»Z vzpostavitvijo tega programa si želimo v Slovenijo privabiti večje število mednarodnih znanstveno-strokovnih in poslovnih dogodkov. S programom promoviramo Slovenijo kot destinacijo za organizacijo mednarodnih znanstvenih in strokovnih ter poslovnih dogodkov, ki ustvarjajo odlične priložnosti za mreženje, pretok znanja, inovacij in izmenjavo izkušenj ter omogočajo vzpostavitev dolgoročnih mednarodnih povezav,« poudarjajo na Slovenski turistični organizaciji. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice