Z ministrstva za kmetijstvo so danes sporočili, da so za čebelarje objavili dva javna razpisa, in sicer za oddajo vlog na ukrepu tehnična pomoč čebelarjem in racionalizacija sezonske selitve panjev. Višina nepovratnih sredstev znaša do 216.000 evrov.

Rok za oddajo vlog pri ukrepu tehnična pomoč čebelarjem in racionalizacija sezonske selitve panjev začne teči 6. januarja 2021 s pričetkom ob 9. uri in traja do zaprtja javnega razpisa oziroma do 20. aprila 2021.

V okviru ukrepa tehnična pomoč čebelarjem se čebelarjem omogoča posodobitev čebelarstva, kar prispeva k izboljšanju stanja proizvodnje in trženja čebelarskih proizvodov in s tem izboljšanje starostne strukture čebelarjev v Sloveniji.

V okviru ukrepa racionalizacija sezonske selitve panjev se čebelarjem omogoča sofinanciranje nakupa sredstev za prevoz čebel na pašo. Cilj te podpore je posodobitev sredstev za prevoz čebel na pašo in dvig konkurenčnosti čebelarjenja.

Vlagatelji so čebelarji, ki opravljajo čebelarsko dejavnost na ozemlju Slovenije in izpolnjujejo predpisane pogoje za dodelitev sredstev, opredeljene v javnem razpisu.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Veš kaj.. (nepreverjen)

Dnar bo pobasal najvecji trot v druzini ....

Starejše novice