Država zdaj določa najvišjo dovoljeno ceno, a kmalu se bodo cene 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah sprostile.

Vlada se bo očitno odločila za nadaljnji korak v liberalizaciji cen naftnih derivatov, potem ko se je aprila že odločila, da oblikovanje cen 100-oktanskega bencina in kurilnega olja prepusti trgu. Vse torej kaže, da se bodo kmalu sprostile cene 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah, medtem ko bodo drugod po državi ostale regulirane. Tako namreč predvideva uredba, ki jo bo vlada obravnavala predvidoma v četrtek. Uredba naj bi začela veljati 9. novembra.

Bodo že konec novembra sledile podražitve?

Predlog uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov predvideva, da se bo nova uredba s sprostitvijo cen goriv ob avtocestnem križu uporabljala do konca junija 2017, potem ko je vlada od aprila podaljševala uredbo in se odločala za nadaljnji korak. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se sicer zavzema za popolno liberalizacijo cen naftnih derivatov. Že junija je napovedal, da bo naslednji korak sprostitev cen na bencinskih servisih na avtocestnem križu in ob hitrih cestah, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice