Slika je simbolična.
Po zmeraj strožjih odlokih preverjanja pogoja PCT se odzivajo predvsem znane gostilne. Tokrat so se odzvali v znani cvetličarni.

Pogoj PCT so razširili na številne dejavnosti. Izpolnjevati ga bodo morale osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami, izkazati ga bo moral tudi uporabnik.

Pri delu v neposrednem stiku z drugo osebo

Kot je prejšnjo soboto povedal minister za zdravje Janez Poklukar, kljub formalni uveljavitvi odloka z današnjim dnem pričakuje, da se bo odlok uveljavil postopno prek tedna in da ga bodo začeli izvajati v naslednjih sedmih dneh.

Pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani) bodo morale izpolnjevati vse osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami oziroma so udeležene v okoljih ali dejavnostih, kjer obstaja neposredna nevarnost za izbruh okužbe in s tem nevarnost za zdravje. 

Nekateri gostinci jasno pokazali nestrinjanje

Mnogo gostincev je pokazalo nestrinjanje z novo uredbo, ki določa, da stranka brez PCT pogoja več ne more na teraso gostinskega lokala. 

Tako je svoje nestrinjanje jasno pokazala že Kavarna Bodi na Ptuju, kjer so se spraševali, ali so novi ukrepi postavljeni v imenu zdravja ali kapitala. 

»Nas ne zanima, če si bel, črna, gej, Nizozemka, pobrit, gasilka, cepljen, prebolela, politik, kadilka ... Nikoli nismo ločevali,« so zapisali in dodali: »Dobrodošli vsi, ki dobro mislite in dobro delate. Cepljeni, preboleli, testirani in zdravi,« so takrat zapisali. 

Na nov pogoj pa so se odzvali tudi že v Gostilni Lovski dom iz Lendave. Pravijo, da so v vseh letih doživeli že marsikaj, še nikoli do zdaj pa niso imeli »orodja«, da bi komurkoli prepovedali vstop, četudi so vedeli, da bi bilo boljše, da bi mu.

Nedavno pa je svoje stališče delil tudi bar iz Gorišnice, Guma bar. Tudi oni so jasno izpostavili, da so pri njih dobrodošli vsi. Svojih strank ne želijo deliti ali ločevati. 

Dodajajo, da nihče nima pravice zahtevati PCT pogojev, »kdo pa smo, da preverjamo vaše zdravstvene podatke,« se sprašujejo. 

»Ste naši in naši boste ostali, pa če ste cepljeni ali ne, preboleli ali ne, testirani ali ne. Vsi ste in boste vedno dobrodošli,« so še zapisali. 

»Poln k**** mam norčevanja iz ljudi«

Svoje nestrinjanje pa so jasno pokazali tudi v Cvetličarni Vrtnica, ki deluje na območju Zreč. Zapisali so, da so sicer redno sledili pravilom. So si nadeli maske, ko je bilo treba zaprli cvetličarno, se testirali, tudi cepili. 

»Pa dobro, enkrat je pa dovolj. Plačujemo davke, prispevke - 'bohnedaj', da zamudiš! Zdaj pa naj te zlate stranke ki vstopijo, v cvetličarno gnjavim s PCT. Ne bom. Dovolj je,« so zapisali na svoj Facebook profil. 

Na vratih te cvetličarne pa stranke pričaka napis »Od PCT pogojev želimo le: Prijaznost, Cenite naše delo, Trgovino zapustite nasmejani in dobre volje«. 

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Haja (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Butl, v sredo boš imel inšpektorja! Sam v svojo skledo pljuvaš! 🤣🤣🤣🤣

Repat (nepreverjen)

Ja in? Pct nima zakonske podlage.

In reply to by Haja (nepreverjen)

11 (nepreverjen)

Je pa res, da sprovajajo neke neumne ukrepe! To pomeni da maska, razkuževanje in medsebojna razdalja ne zaščiti ljudi? Zakaj potem ti pripomočki? Vsi vemo zakaj to delajo, da se naj cepimo, da ne bo zopet potekel rok trajanja cepivu! Pa tudi ta vlada 'dojema' da jih nikoli več ne bo na površju in se sedaj še samo izživljajo. Očitno hočejo, da se njihov zadnji rok skrajša?!

Relaxa (nepreverjen)

Žalostno, za zjokat. Samo še grabijo, kje bodo več pokasirali s testi, majo nekateri dobre dodatne "stimulacije". Zares upam, da bodo pravi strokovnjaki končno spregovorili in uredili covid situacijo primerno bolezni.

irena sedej (nepreverjen)

BRAVO in še enkrat BRAVO CVETLIČARNI VRTNICA in gospej za tako prijazno gesto, posnemanja vredno.

Aleš_31 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bedaki res. Pol pa bodite zaprti, če se ne strijate. In če je tak problem pokazat eno QR kodo, potem pač ne delajte, zaprite biznis in sedite doma na kavču. Pa dajte nam vsem ostalim mir s tem vašim jamranjem, kako vam je hudo. Probajte it v vaši omiljeni Avstriji ali kaki drugi normalni državi na kavo brez QR potrdila, me zanima, kako daleč boste prišli. Pa ni tam nobenega bunjenja, vse lepo normalno deluje, aktivnosti so odprte, brez problema. Pri nas pa je kao največja krivica na svetu, ker mora facebook mamica, prvililigiran snowflake, pokazat eno qr kodo. Res ji je hudo, ja. Če vam je to problem, pač zaprite dejavnost, ni problema.

dovolj (nepreverjen)

Debil sektaški poberi se na noro tv in tam pametuj s to tvojo prazno glavo. Zapret pa je treba te smrade, ki si pravijo vlada in debilčke kot si ti, ki to podpirajo.

In reply to by Aleš_31 (nepreverjen)

Repat (nepreverjen)

Enim vam ne bo nikoli potegnilo...ovce

In reply to by Aleš_31 (nepreverjen)

Grubram (nepreverjen)

Aleš31 ti si res bedak,delam v Avstriji nikoli, nikjer me niso prosili za QR kodo.

In reply to by Aleš_31 (nepreverjen)

JEZNI JOŽA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Da cvetličarka negira ukrepe, se razume, biznis je biznis več pogrebov, več bo posla. Anticepilcev pa ne gre razumeti. Zastojn se lahko cepijo pa zavračajo. Zakaj se pa potem bunijo če se jim postavijo omejitve. Naj bodo karakterji pa če tudi bodo potegnili kratko. Za svojimi načeli je treba stat ce tudi mislis da se ti godi krivica (čeprav se ti ne). Ne pa kot tisti, ki so bili kao anticepilci, so bili pa prvi v cepilni vrsti ko je bilo treba prek meje it na dopust.

SLO (nepreverjen)

Joža Joža tebe premalo žena boža.

In reply to by JEZNI JOŽA (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Joža!, naj se ti na kurcu poveča koža (v smislu, da se ti pimpek zmanjša) ...

In reply to by SLO (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

Kaj se šopiri, da ne ločuje ljudi in potlej da za primer kadilce in nekadilce. Dobesedno po zakonu jih mora in jih ločuje (kadilce izven zaprtih prostorov), kaki debil xD

pohorskisvizec

Odločila se je, sedaj naj nosi posledice, samo ne jokcaj potem!

Rola (nepreverjen)

SEKTAŠ JOKCALI BOTE VI KMALU. ZRIHTAJTE SI ŠE ENKRAT VOZOVNICE ZA ARGENTINO-.

In reply to by pohorskisvizec

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice