Prvi polfinale Evrovizije je pred vrati. V njem bo nastopala tudi slovenska predstavnica Ana Soklič, ki se bo na oder podala druga po vrsti.

Danes je ob 21. uri na vrsti prvi predizbor Evrovizije, v katerem nastopa tudi Ana Soklič

V prvem polfinalu poleg Slovenije nastopajo Litva, Rusija, Švedska, Avstralija, Severna Makedonija, Irska, Ciper, Norveška, Hrvaška, Belgija, Izrael, Romunija, Azerbajdžan, Ukrajina in Malta. 

Kako bo izgledal slovenski nastop? 

Ana Soklič bo svojo pesem Amen predstavila na začetku prvega polfinala. Nastopila bo druga po vrsti, za predstavniki Litve. 

Skladbo Amen bo izvedla v nekoliko drugačni različici, kot jo je predstavila na Emi.

Pri nastopu ne bo uporabila ognjemeta ali pirotehnike, stavila bo predvsem na močan glas in notranjo moč. 

Nastopila bo v obleki oblikovalke Vesne Mirtelj, ki jo je nosila že na Emi, vendar v nekoliko nadgrajeni različici.

Pred prvim polfinalom so glasbeniki sicer opravili dve vaji, kjer so se seznanili z odrom in kamerami. Sokličeva je bila z vajami zelo zadovoljna. 

Kot smo poročali, je Ana Soklič z vajami opravila solidno, a je na drugi vaji storila napako, ki so jo opazili tudi številni kritiki. 

Uvrstitev v finale? 

Polovico glasov prispevajo žirantje, drugo polovico pa h končnemu izkupičku prispevajo gledalke in gledalci s telefonskim glasovanjem. Če Ani Soklič uspe dobiti dovolj glasov, bo svojo pesem še enkrat predstavila v sobotnem finalu. 

Čeprav se slovenska predstavnica s stavnicami ne obremenjuje, pa ji evrovizijski poznavalci ne napovedujejo uvrstitev v finale. 

Slovenija se na stavnicah še vedno nahaja na 15. mestu. V finale gre le deset predstavnikov.  

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice